23/07/2024 - 11:23
Més

  Generalitat allarga l’obligatorietat del passaport covid fins el 28 de febrer

  Altres notícies

  El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la decisió de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la pròrroga fins al 28 de febrer de l’obligatorietat de disposar de passaport COVID per a accedir a l’interior de tota mena d’establiments d’hostaleria i restauració, independentment del seu aforament, així com per a accedir a cinemes, gimnasos i centres esportius de diversa índole.

  Així ho ha manifestat Ximo Puig durant la seua compareixença al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a explicar els acords adoptats en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 celebrada aquest dijous.

  El responsable del Consell ha assegurat que l’exigència de mostrar el certificat COVID, que es mantindrà en les mateixes condicions vigents fins al moment, “està incitant a milers de valencians a vacunar-se”. En concret, ha indicat que des de l’inici d’aquesta mesura fa dos mesos s’han administrat 132.000 primeres dosis a persones que no estaven immunitzades, la qual cosa suposa el 2% de la població total.

  D’altra banda, el president ha anunciat la posada en funcionament aquest dilluns 31 de gener de dos grans espais de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i a l’hospital de campanya situat al costat de l’Hospital General d’Alacant, i que se sumen als ja posats en marxa a Castelló de la Plana, Gandia, Paterna i Mislata.

  Segons ha explicat, la prioritat és intensificar la vacunació de reforç, així com la de la població infantil i reforçar l’atenció primària “per a normalitzar el seu funcionament més enllà de la COVID-19”.

  Durant la intervenció, el president ha indicat que la Comunitat Valenciana ja ha superat els 2,1 milions de terceres dosis administrades se situa per damunt de la mitjana espanyola en totes les franges d’edat des dels 50 anys, així com en les persones que han sigut immunitzades amb la vacuna de AstraZeneca i Janssen. Així mateix, ha assegurat que també la vacunació infantil en la Comunitat Valenciana és 8 punts superior a la mitjana espanyola.

  El cap del Consell ha reiterat la importància de rebre la vacuna per a “protegir la salut, alliberar el sistema hospitalari i viure amb normalitat” i ha recordat que pese a l’augment de contagis per la variant Ómicron “les hospitalitzacions de població vacunada són 2,5 vegades inferiors que en el pitjor moment de la pandèmia i l’ocupació en UCI és tres vegades menor”.

  Reforç de l’atenció primària

  Durant la seua intervenció, Ximo Puig s’ha referit a les mesures implementades en l’atenció primària, entre les quals s’inclou la pròrroga de tots els contractes de reforç COVID-19 vigents, la qual cosa ha suposat ampliar 2.580 contractes.

  Així mateix, ha destacat que la Conselleria de Sanitat també ha activat la pròrroga automàtica de tractaments crònics, el tràmit simultani de baixes i altes, l’habilitació de la web per a tramitar baixes i altes de les persones diagnosticades en farmàcies, la col·laboració amb farmàcies per a facilitar la notificació dels autotests, la notificació via SMS del resultat de proves i la vacunació de l’alumnat en centres escolars.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’incendi a Pou Clar d’Ontinyent es limita a 1,3 hectàrees gràcies a l’actuació ràpida

  L'incendi forestal ocorregut aquest diumenge als voltants del paratge del Pou Clar, a Ontinyent, ha estat controlat gràcies a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -