10/12/2023 - 5:27
Més

  Una brigada forestal realitzarà tasques de conservació i millora de l’entorn

  L’equip durà a terme accions de desbrossament, eliminació d’espècies invasores o adequació i recuperació d’espais

  Altres notícies

  Ontinyent ha incorporat una brigada forestal de la Xarxa “Natura 2000” depenent de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, que durà a terme durant els propers mesos diferents tasques de conservació i millora de l’entorn al terme tant d’Ontinyent com dels municipis veïns.

  La regidora de Sostenibilitatm Sayo Gandia, donava aquest dimarts la benvinguda a l’equip que durà a terme diferents treballs durant els propers mesos. Ho feia en un magatzem municipal adjacent al cementeri, on l’Ajuntament ha instal·lat una caseta per emprar com a base i cedit un espai tancat perquè la brigada puga estacionar vehicles. La regidora tenia paraules d’agraïment per a la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient per esta “nova aposta per la cura i el manteniment del nostre entorn”.

  Entre les actuacions que l’Ajuntament ha proposat executar a esta nova brigada es troben la realització de tasques de desbrossament al paratge de l’Ombria; eliminació d’espècies invasores a les zones del Pou Clar i Fuset; control d’espècies arbustives que puguen competir amb repoblacions com la del Barranquet de la Barberana; recuperació de l’espai de la Font de Ballester; o adequació i desbrossament de l’accés a la senda del Barranc dels Tarongers, entre d’altres. La brigada prestarà servei inicialment fins al 20 de maig a través de l’empresa Vaersa, tot i que està previst que el seu programa d’accions es perllongue posteriorment.

  La Xarxa Natura 2000 és el principal instrument per a la conservació de la natura a la Unió Europea, gestionada a través dels seus països membres i dividida en zones Especials de Conservació. La seua finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els hàbitats més amenaçats d’Europa, contribuint a detindre la pèrdua de biodiversitat ocasionada per l’impacte advers de les activitats humanes i consolidar un ecosistema i una gestió en xarxa d’espais protegits d’interés comunitari.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -