26/11/2024 - 11:09
Més

    Ontinyent redueix en 34.000 euros el cost de l’ecoparc i augmenta al 90% els residus reciclats

    El canvi d’empresa adjudicatària permet millorar la gestió d’un servei que passa a ser exclusiu per als ciutadans d’Ontinyent

    Fran Quesada destaca la millora de la gestió mediambiental “que permetrà un seguiment total del camí dels residus fins al seu destí final”

    Un servei menys costós però amb millor rendiment i més avantatges. El Govern d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria de Sostenibilitat, ha aprofitat el canvi d’empresa adjudicatària de l’Ecoparc Municipal per aconseguir una millora substancial tant a la prestació d’aquest servei com les seues condicions.

    El regidor de l’àrea, Fran Quesada, recordava que l’explotació per part de l’anterior empresa gestora “s’estava produint amb una sèrie d’irregularitats que s’havien de resoldre, raó per la qual el plenari va acordar rescindir el contracte i traure’l a concurs”. Des del passat 1 de desembre la nova empresa gestora ha posat en marxa el nou servei, “que ens permet un seguiment total del camí dels residus fins al seu destí final”, afegia Quesada, qui exposava que amb l’anterior gestió la quantitat de residus que es reciclaven era d’un 20% (la resta anaven a un abocador controlat), mentre que ara s’està reciclant al voltant del 90%, el que suposa “una grandíssima diferència en quant al benefici mediambiental”, explicava el regidor.

    Eco-Parc OntinyentA aquesta millora de la gestió mediambiental s’afegeix una important millora econòmica, ja que la nova empresa prestarà el servei per al voltant de 34.000 euros menys que l’anterior, “amb el benefici afegit que, mentre l’anterior empresa era externa, la nova adjudicataria és una empresa d’Ontinyent, que paga els seus impostos i genera beneficis a la seua ciutat”, apuntava. Altres canvis són l’ampliació dels residus que es poden dur a l’ecoparc (com les pintures, que fins ara no podien entrar) i de la zona de cobertura de perillosos, la millora i acondicionament de les instal·lacions amb nova senyalització, jardineria i enllumenat amb fanals de baix consum, o la creació d’un accés diferenciat d’entrada i eixida circular, que permet un millor ús de l’ecoparc.

    Altra novetat serà la limitació de l’accés i ús de les instal·lacions, que ara seran exclusivament per a veïns, comerços i oficines d’Ontinyent, que hauran d’acreditar amb algun document (DNI, permís de conduir, empadronament, etc.) la seua residència. El regidor explicava al respecte que “fins ara venien a fer ús del nostre ecoparc veïns d’altres municipis, carregant els costos del servei a la nostra ciutat”, assenyalava. Igualment, s’han establert unes quantitats màximes diàries i setmanals de residus per a evitar l’ús abusiu que estava realitzant-se de les instal·lacions en alguns casos puntuals.

    Per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de l’ecoparc, des de la Regidoria de Sostenibilitat s’ha iniciat una campanya de difusió de les noves condicions d’ús d’aquest espai, que inclou la col·locació de “mupis” i el repartiment de 4.000 díptics interactius als comerços, indústries i centres educatius de la ciutat: “volem que la ciutadania siga conscient dels beneficis ambientals del reciclatge i faça el millor ús possible d’estes renovades instal·lacions”, destacava Fran Quesada. L’ecoparc d’Ontinyent es troba al Polígon Industrial El Pla, al Carrer de les Borreres (darrere del Parc de Bombers) i el seu horari és de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 en juliol, agost i setembre; i de 8:30 a 19:30 la resta de l’any; i dissabtes i diumenges de 9:30 a 13:00 durant tot l’any.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -