22/05/2024 - 8:13
Més

  S’inicia a Ontinyent una campanya per gaudir de l’esport amb respecte

  Altres notícies

  La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat hui la campanya “Esport amb respecte, tots i totes guanyem”, una iniciativa que es posa en marxa al polisportiu municipal per tal de fomentar un gaudi de la pràctica esportiva que antepose la diversió saludable a la competició.

  La iniciativa es posa en marxa coincidint amb l’inici dels Jocs Escolars, el programa educatiu i esportiu que impulsa la Generalitat Valenciana del qual participaran al voltant de 1.300 xiquets i xiquetes des d’octubre de 2016 a maig de 2017, i inclourà el repartiment de díptics i la col•locació de lones amb “consells per divertir-se sense mals rotllos”.

  El regidor de l’àrea, Óscar Borrell, destacava la importància “de fomentar una bona educació esportiva ja des de menuts, i crear des del respecte uns hàbits saludables i de convivència”. En aquest sentit, explicava que dins l’aposta de la regidoria d’esports per l’esport de base no sols s’ha de plasmar en aportacions econòmiques, com les ajudes als clubs o els 20.000 euros que es destinen als Jocs Escolars, sinó que “és important també fer campanyes com aquesta, per tal que els inicis al món de l’esport es gaudisquen adequadament, posant en valor que és més important passar-ho bé i fer amics, i no tant guanyar”.

  Tant els díptics com les lones inclouen imatges de pares, mares, xiquets i xiquetes fent esport, amb textos que recorden que s’ha de respectar als àrbitres, crear un clima positiu, evitat conductes inapropiades, jugar net, no pressionar als menors o tenir consciència que el resultat no és allò més important.

  Borrell explicava que “sí bé estos missatges s’adrecen especialment als familiars dels menors que els acompanyen als Jocs Escolars, també són extensibles als més de 20 equips federats que fan ús habitual del poliesportiu i la gent que acudeix a les instal•lacions en general, i per això les 10 lones que hem preparat estan repartides per tot el polisportiu”, assenyalava.

  Rafa Montés President InterAmpa, entitat coorganitzadora dels Jocs Escolars a Ontinyent en companyia de l’Ajuntament, valorava aquesta com “una iniciativa que fa temps que es deuria haver fet, perquè si fer esport és molt sa, encara és més sa que es faça des del respecte per part de tots, tant pels xiquets i xiquetes com dels seus pares, mares i familiars”.

  Alfoso Gijón, coordinador dels Jocs Escolars, explicava que “amb esta campanya i la lliga d’esportivitat que vam posar en marxa l’any passat fem que educació i esport vagen cada volta més de la mà en estos jocs”. Gijón explicava que en l’edició d’enguany dels Jocs Esportius es comptarà amb un total de 65 equips: en futbol sala i futbol 7 són 14 prebenjamins, 11 benjamins, 13 alevins, 6 infantils, 7 cadets, 6 juvenils, i 4 femenins, a més de 4 de bàsquet (tots ells benjamins mixtes).

  Les competicions es desenvoluparan en sistema de lligues d’octubre a maig cada dissabte al polisportiu, havent també una jornada de curses camp a través en el mes de març. Els primers classificats en la primera fase de futbol sala es classifiquen per a una competició provincial dins dels Jocs Escolars.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -