11/12/2023 - 16:48
Més

  S’inaugura una aula-museu de l’època republicana al Campus d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’edifici Lluís Vives d’Ontinyent, construït durant la II República espanyola, acollirà des d’aquest dimarts 16 d’octubre un Aula-Museu dedicada a l’escola durant aquest període històric. En concret, s’ha reconstruït un aula tipus de l’època, amb taules i cadires de mestres, pupitres i banquets, recuperats al seu dia pel Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, i completats amb una exposició de materials originals d’escriptura i quaderns, una pissarra i una al·legoria de la República.

  L’edifici Lluis Vives és una construcció de l’època republicana que va ser escola abans de convertir-se en seu dels estudis de Magisteri de la Universitat de València a Ontinyent, que, junt a l’edifici localitzat al carrer del grup Ramón Llin, configuren l’actual Campus d’Ontinyent de la Universitat. L’Aula-Museu serà inaugurada demà dimarts a les 11:00 pel Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, i en ella es comptarà amb quinze panells que explicaran les característiques de l’escola republicana, els seus antecedents, edificis escolars, accions de renovació pedagògica i el paper dels mestres. En l’exposició, de caràcter permanent, tindran un paper especial els continguts sobre els mitjans de comunicació i l’educació de les xiquetes a l’època.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -