S’alerta de que els Serveis Socials “estan en risc” pels impagaments

El retards en els pagaments de les ajudes per a programes socials per part de la Conselleria de Justícia i Benestar Social poden posar en perill la prestació de programes “bàsics” en matèria social a Ontinyent. Així ho ha manifestat el Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, qui ha explicat que el Consell encara no ha pagat les subvencions dels Serveis Socials Generals de 2011 –159.450 euros- i ni tan sols ha emès la resolució de les de 2012 –s’han demanat 393.412-, una situació que es veu “amb preocupació” des del consistori ontinyentí, ja que “de prorrogar-se estos impagaments, estos programes es veurien retardats en la seua posada en funcionament”, apunta Ruiz.

El Coordinador de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, Miguel Colorado, explicava que es veuen potencialment afectats els programes “bàsics, que s’han prestat des de sempre i que són vitals per a moltes famílies”, com ara el d’emergència social, ajuda a domicili i convivència social;  “però també els programes de prevenció i inserció social”, que són molt necessaris, com ara els tallers que es fan al Centre de Majors, la vivenda tutelada de La Morereta, l’assessorament jurídic per a dones maltractades o l’hort social al qual han estat treballant persones amb conductes addictives, entre altres programes.

Manuel Ruiz ha recordat que a tot açò cal afegir també la preocupació pel fet que dels 36.000 euros que vam demanar per al Centre de Majors de Sant Rafel sols hagen arribat 10.000 per al sosteniment del centre “el que suposarà que no es podrà equipar com pertoca”,  o que s’haja enviat un escrit a les treballadores de la dependència al voltant de la reevaluació de moltes persones en esta situació. “A més a més, tenim un Centre de Discapacitats acabat des de 2010, que la Conselleria es va comprometre a posar en marxa en 2011, per ara només tenim al respecte el més absolut silenci administratiu i polític del Govern Valencià”, recorda.

Per tot açò, “estem preocupats pel que va a passar amb els serveis socials”, afegeix, ja que “l’Ajuntament d’Ontinyent està apostant per mantenir la cobertura social, però si la Generalitat Valenciana no respecta els seus compromisos, aquesta està en perill”, assenyalava el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …