01/12/2023 - 20:10
Més

  Ontinyent rebutja la proposta de celebrar el 50 aniversari del barri de Sant Rafael amb un bou en corda

  Altres notícies

  La junta de govern del Ajuntament d’Ontinyent ha rebutjat la proposta de celebrar el 50 aniversari del barri de Sant Rafel amb dos bous en corda, així els ho ha fet saber aquesta setmana a la Penya Taurina “El Pont Vell” de la ciutat i la junta de festes del barri.

  El president de l’associació, Víctor Guerola, explicava “proposaren a la junta de festes de Sant Rafael la celebració de dos bous en corda amb puntes als carrers del barri per a celebrar el 50 aniversari, corrent nosaltres amb totes les despeses, assegurances, així com els mitjans per desenvolupar-ho, i per això demanarem autorització al ajuntament. El dimarts es reunirem, i ens digueren que finalment no era possible portar-ho a terme per qüestions de seguretat. Nosaltres no s’esperàvem un no com a resposta, per què demanem respecte i que s’ens valore com a aficionats al bou i festejos taurins i que s’ens permeta la realització del acte.

  També hi ha que tindre en compte que un del factor que també s’ha valorat, és el fet de que al 2012 va morir un jove de la ciutat amb un accident, dins dels actes del 12é Congrés Nacional de Bou i Corda.

  A la reunió que mantingueren aquesta setmana al ajuntament, també es trobava la presidenta de les festes del barri, Pepa Micó, que ens ha explicat per a TVdigitalOntinyent que “Hi havia una comissió que estava organitzant diverses activitats, on hi havient diferents propostes, i una d’elles era de La Penya Taurina, on ens van proposar celebrar dos bous en corda al barri amb motiu del 50 aniversari, i nosaltres, des de la junta ho aprovarem, sempre i quant es comptarà amb l’autorització formal del ajuntament. Nosaltres mai Però no hi ha que oblidar que es tracta d’una proposta, al igual com hi han altres en estudis com campionats esportius, sopars o curses”.

  Des de l’ajuntament d’Ontinyent han explicat que “després de consultar-ho amb la Policia Local, i Protecció Civil, hem pres la decisió de no autoritzar aquest acte, ja que un dels factors que hem valorat, és que el bou no porta les tradicionals boles del bou en corda de la Puríssima. En cap moment volem prohibir els festejos taurins relacionats amb les festes de la patrona”.

  Cal recordar, que aquesta situació ve donada després de que al plenari del mes de gener, s’aprovara una moció a favor dels animals en contra la seua exhibició als circs a la ciutat, promoguda pel regidor Fran Quesada del grup municipal Compromís i que va comptar amb el recolzament del PSOE i EU, sumant onze vots a favor, i el PP es va abstindre de votar la proposta.(Plenari d’Ontinyent, minut 35:30)

  Des de el PP d’Ontinyent expliquen que “Es lamentable que el govern de Rodríguez autoritze esdeveniments a associacions i entitats, i per fer un bou en corda, després d’aprovar una moció animalista, es trenquen les il·lusions i esforç de la associació del Pont Vell”

  Des del PSOE, la portaveu Rebeca Torró ha manifestat que “és molt trist que Filiberto Tortosa participe en un debat fals i gratuït, perquè l’únic que s’ha decidit és no col·laborar en circs que porten atraccions amb animals. Única i exclusivament”.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -