29/11/2023 - 4:14
Més

  Ontinyent ja està en Festes!

  Altres notícies

  Les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent han arrancat ja oficialment desprès de que ahir dissabte es realitzara l’acte de La Presentació, on els festers de l’any 2013 passaren el càrrec als qui seran els protagonistes del 2014.

  El 25 aniversari de la incorporació de la dona a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent protagonitzava l’acte de la Publicació de les festes d’enguany, celebrat el passat dissabte a la Plaça de l’Ajuntament. En un emotiu discurs, interromput repetidament pels aplaudiments del multitudinari públic, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va recordar “amb orgull” aquell any 1989 en el qual la dona va passar a formar part del món de la festa morocristiana ontinyentina.

  La incorporació de la dona als Moros i Cristians, va destacar l’alcalde, va fer d’Ontinyent “un poble avançat, però, sobretot, un poble digne. Si homes i dones érem iguals en drets i deures, també ho havíem de ser en la festa”, va afirmar Rodríguez.

  L’alcalde va afirmar que aquesta fita mostra la capacitat dels festers i festeres d’Ontinyent “de visualitzar el futur i de treballar per ell, la capacitat de reinventar-se, de millorar, d’arriscar”. “25 anys després vull donar les gràcies a tots els homes i dones que ho van fer possible i molt especialment a les dones que cada any preneu els carrers per fer gran la nostra festa, que heu capitanejat amb coratge els exèrcits moro i cristià, recitat els versos de Cervino a les nostres Ambaixades i alçat amb força les banderes de la Creu i la Mitja Lluna”, va afegir Rodríguez.

  La Publicació, l’acte que obri les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

  A continuació es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, Rafael Cucart, de la comparsa Arquers, per part del bàndol cristià; i María Insa, de la comparsa Omeyas, en l’exèrcit moro, van assumir els seus càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, de les comparses Gusmans i Chanos. També l’ambaixador i el banderer cristià, Pablo Revert i David Gil, de la comparsa Llauradors, i els moros, José Luis Climent i Pablo Morales, de la comparsa Mudéjares, van rebre els poders dels seus predecessors de les comparses Asturs i Saudites.

  A l’acte també es va presentar el cartell anunciador de les Festes de Moros i Cristians d’enguany, obra de l’artista catalana afincada a Ontinyent Marta Nael, que ja penja del castell. Finalment, l’alcalde va entregar simbòlicament la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, Toni Morales, i es va proclamar l’inici Moros i Cristians de 2014 al crit de: “Dames i cavallers, estem en festes!”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -