728×90 caixa onti estiu
Home > General > Ontinyent aprova el Pressupost de 2016 amb el suport de 17 dels 21 regidors i cap vot en contra

Ontinyent aprova el Pressupost de 2016 amb el suport de 17 dels 21 regidors i cap vot en contra

Compromís i Ciutadans donen el seu suport a la proposta del Govern socialista mentre el PP i EU s’abstenen.

Joan Sanchis destaca la voluntat de consens del Govern per assolir uns pressupostos “de ciutat” i que han inclòs propostes de la resta de grups.

EconomyCash Juny

El Govern d’Ontinyent ha tret avant el seu projecte de pressupost municipal per a 2016 sense cap vot en contra i en un temps rècord. La proposta presentada pel regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, comptava hui al ple amb el vot favorable dels 14 regidors Socialistes, els 2 de Compromís i el de Ciutadans, i l’abstenció dels 2 edils presents de PP i la regidora d’EU, i motivava les felicitacions unànims per la diligència en la presentació del que serà el primer pressupost en la història de la democràcia que entrarà en vigor a data 1 de gener.

Joan Sanchis ha destacat la voluntat de consens del Govern, malgrat la majoria absoluta de 14 regidors, per assolir uns pressupostos “de ciutat”, que a més, han estat valorats positivament pels 6 consells sectorials i el Consell de ciutat, i que han inclòs propostes de la resta de grups polítics per aconseguir el màxim consens. En aquest sentit, es continua amb la tendència encetada amb la revisió de les ordenances fiscals, que eren aprovades el passat mes de novembre sense cap vot en contra.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa “el to del debat i les aportacions de totes i tots, i la confiança que ens han donat tots els grups en no fer cap vot en contra, una confiança que esperem no decebre i que entre totes i tots no decebem com a institució la confiança de la ciutadania”, manifestava.

Cal recordar que amb aquest pressupost l’Ajuntament d’Ontinyent duplicarà les inversions en 2016 (de 1’8 a prop de 4 milions d’euros) i disminuirà el deute municipal en 1 milió d’euros, tot i realitzar una rebaixa de general del 10% de l’IBI als contribuents que implica una rebaixa dels ingressos municipals en 800.000 euros. Entre els aspectes més destacats, es troba la important inversió prevista en millores urbanes i d’instal·lacions esportives o l’estabilització dels capítols de personal i despesa corrent després d’anys d’ajustos.

També l’augment de les partides per al fons global del CES o les ponències d’educació, esports i cultura i la reducció en un 40% del pagament d’interessos als bancs, així com l’increment de l’activitat econòmica a la ciutat que es constata en base a l’augment dels ingressos per l’impost de construccions. La reducció del deute el deixarà en 10’4 milions a finals de 2016, 10 milions per baix dels 20’4 que hi havia en 2011.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP ontinyentí adverteix que un pegat no acabarà amb les inundacions en Benarrai

El PP afirma que “El govern de Rodríguez improvisa en forma de projecte ‘eixit de la cistella’ per a fer front a la proposta d'infraestructures del PP