El dia 15 d’abril el Museu Arqueològic d’Ontinyent inaugura l’exposició “Viatge al centre d’Àsia: geografies de Tuvà.”
Organitzada per la Delegació Valenciana del Col·legi de Geògrafs d’Espanya amb l’autora, la geògrafa Ana María Merenciano González.
Aquesta exposició mostra el resultat d’una expedició geograficoarqueològica internacional per a rescatar el patrimoni
ocult de diferents èpoques i cultures de Tuvà, una regió autònoma del sud de Sibèria, i abordar altres qüestions com el desenvolupament territorial i les característiques físiques i humanes d’aquest territori. En ella va participar l’autora de les fotografies, tractant de plasmar aquesta experiència i donar a conéixer aquest racó situat en el cor d’Àsia.
Aïllada en el sud de Sibèria per les muntanyes Saian, el massís de l’Altai i la serralada del Tannu Ola, i fent frontera amb Mongòlia, la República Autònoma de Tuvà té una població ètnicament més pròxima als mongols i pobles túrquics d’Àsia Central que als pobles eslaus, on l’ètnia russa és una minoria en decreixement. Una terra històricament xinesa, d’habitants nòmades, de parla túrquica, tradicions mongoles, ciutats soviètiques i sota govern rus, tot plegat
confereix unes característiques etnicoculturals molt singulars a aquest poble, amb un enorme patrimoni històric i arqueològic per descobrir.