728×90 caixa onti estiu

Mobilitzacions a la Vall d’Albaida contra una planta de residus animals

Abans del canvi de govern del passat mes de juny, la corporació ixent de l’Ajuntament de la Pobla del Duc, presidida per Natalio Navarro, va agilitzar la construcció d’una planta de transformació de subproductes d’animals morts de categoria 1 (la de major perillositat de les existents). Les empreses Grasas Valencianas i SIG Renovables havien adquirit un terreny de 24.000 m2 situat en l’extrem sud del terme municipal de la Pobla del Duc, entre la carretera CV-60 i el riu Missena, a menys de 100 metres de distància del llit fluvial. En l’actualitat ja s’han efectuat importants moviments de terreny i nombrosos tràmits burocràtics. La instal·lació està prevista en dues fases, en la primera es tractarien els cadàvers d’animals provinents de safaris, granges i laboratoris, animals amb encefalopaties espongiformes (vacas locas), animals sospitosos de malalties transmissibles a humans, derivats d’animals amb substàncies prohibides, materials d’origen animal procedents de depuració d’aigües residuals de plantes de risc específic, residus de cuina de mitjans de transport internacional, etc. per a després traslladar-ne els productes resultants a una altra planta. En la segona fase, prevista a mitjà termini, es realitzaria el tractament integral dels residus, incloent-hi la incineració.

Per tal de tindre temps suficient per presentar al·legacions, el dijous 17 de novembre es va fer una reunió informativa a la Pobla del Duc. El divendres 18, se’n va celebrar una segona al Palau d’Otos, a la qual assistiren els alcaldes de Carrícola, Bèlgida, la Pobla del Duc i Otos i nombrosos veïns i representants d’associacions. En les reunions es manifestà una indignació unànime per l’opacitat amb la que s’ha dut el procés fins el moment i les nefastes conseqüències que tindria el projecte per a la salut de les persones, l’agricultura, el turisme, la fauna, les aigües, l’atmosfera i el medi en general.

En la reunió d’ Otos s’ha acordat unificar les accions de totes les persones afectades independentment de la seua ideologia política, ja que una planta d’aquestes característiques hipotecaria el futur de la comarca. S’han plantejat diverses mesures d’oposició i protesta, tant institucionals com ciutadanes: presentació d’al·legacions a la Conselleria de Territori i Habitatge, manifestacions, recollida de signatures i altres que s’aniran concretant.

Podeu seguir tota la noticia a través de la pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/noalvertederodeanimalesenlavall

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El regidor de Consum informa als afectats per interrupcions de telefonia i Internet durant el temporal ‘Gloria’

Nico Calabuig informa de les gestions realitzades amb Telefónica i emplaça a les persones afectades a dirigir-se a l'OMIC per tramitar reclamacions i rebre informació