23/03/2023 - 12:11
Més
  IniciGeneralL'Assemblea contra la Planta de Residus Animals reclama al Govern el compliment...

  L’Assemblea contra la Planta de Residus Animals reclama al Govern el compliment de la promesa de paral·lització de la Planta

  L’Assemblea Veïnal contra la Planta de Residus Animals fa pública la carta que rebrà la Conselleria de Medi Ambient, la Presidència de la Generalitat, les Corts Valencianes i la Diputació de València, l’objectiu de la qual és demanar el compliment de les promeses de paral·lització de la Planta:

  “Des de l’Assemblea Veïnal contra la Planta de Residus Animals volem obrir un diàleg públic i transparent amb el govern valencià, per tal de que prenga les mesures oportunes per garantir la paralització total, incondicional i definitiva del projecte que es pretén ubicar al terme municipal de La Pobla del Duc.

  Com saben, l’oposició a aquest projecte per part del veïnat de la Vall ha sigut ferma i majoritària. En el seu moment es van presentar prop de 3.000 al·legacions així com es van recollir més de 4.000 signatures. Durant mesos s’ha investigat el projecte, difonent tota la informació pertinent entre els pobles potencialment afectats, analitzant les nefastes conseqüències que tendria sobre el territori la seua posada en funcionament, així com destapant totes les irregularitats del procés. S’han anat esgotant totes les vies legals, especialment per part dels ajuntaments d’Otos, La Pobla i Ontinyent, així com de la Unió de Llauradors. El rebuig de tota la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha sigut aprovat en ple per unanimitat a l’anterior legislatura, i estem treballant per a que es ratifique a l’actual. No s’ha escatimat en mobilitzacions: assemblees, manifestacions, perolades, concentracions, talls de carretera, jornades, xerrades, concerts, taules redones, produccions audiovisuals, etc. Tot plegat ha quedat ben patent el rebuig total dels habitants de la Vall enfront d’aquesta infraestructura.

  Mentre els seus partits estaven a l’oposició, vam rebre mostres de suport cap a la nostra causa. Ells van presentar la Proposició no de Llei a Les Corts per exigir a l’anterior Consell, precisament, que paralitzaren la construcció de La Planta. No podem oblidar les paraules que els actuals President de la Generalitat, President de les Corts Valencianes, i moltes altres autoritats, ens van dirigir, comprometent-se a paralitzar la instal·lació projectada. Ara és el moment de demostrar que totes aquelles promeses poden fer-se realitat i garantir als veïns i veïnes de la Vall d’Albaida la possibilitat d’un futur sense Planta. Però en lloc d’això, el que ens trobem, és que una vegada han arribat al govern estan incomplint les seues promeses, abandonant a la Vall d’Albaida a la seua sort.

  Per tots aquests motius hem considerat adequat fer-vos arribar aquesta carta així com fer-la pública, ja que ara més que mai, és el moment d’acabar amb aquesta barbaritat. Des de l’Assemblea no hem abandonat la nostra activitat, i seguim amb inquietud tanta passivitat davant d’un fet que tant ens preocupa. L’únic que tenim clar és que mentre no es tinga la seguretat de que el projecte es paralitze, les protestes van a continuar. Exigim una resposta clara, ràpida i contundent per la seua part”.

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit