18/12/2024 - 2:48
Més

    José Fariña participarà al cicle “Ciutat Orgànica” el 2 de març

    Una jornada sobre desenvolupament sostenible reprèn el procés encetat per debatre amb la ciutadania l’estratègia urbana de la ciutat del futur.

     

    José Fariña, arquitecte i Catedràtic d’Urbanisme i Ordenació del Territori per la Universitat Politècnica de Madrid, a més de llicenciat en dret, particiàrà el proper dilluns a la represa del cicle “Ciutat Orgànica” impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent. Es tracta d’una sèrie de jornades, encarades a encetar un procés de reflexió per a una nova estratègia urbana a Ontinyent, que el passat desembre va incloure una jornada sobre “Participació Ciutadana” al Centre Cultural Caixa Ontinyent i ara donarà pas a una sobre “Ciutat i Territori, desenvolupament sostenible” al mateix lloc, el proper 2 de març a partir de les 19:00 hores.

    En aquesta ocasió s’emplaça a ciutadans, tècnics i Administració a reunir-se per analitzar l’ecosistema ciutat-territori, proposant reflexionar al voltant del complex equilibri entre decreixement, planejament, regeneració urbana i respecte pel territori i els recursos. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, explicava que “tractarem d’esbrinar com la ciutat actual pot afrontar el decreixement des d’un desenvolupament sensible amb el territori i la ciutat, fent front als reptes econòmics i mediambientals amb la mirada posada sobre el model energètic, la mobilitat, les zones verdes i espais naturals, així com la recuperació dels nuclis històrics i el patrimoni”.

    José Fariña, obrirà la sessió amb la ponència “La ciudad y el territorio, retorno a la conciencia social”. A continuació, el debat es traslladarà a l’àmbit local amb la taula redona integrada pel mateix professor José Fariña, Manuel Ángel del Moral (arquitecte Cap de l’Oficina Tècnica Municipal d’Ontinyent), i Ferran Gandia (membre de la Colla Ecologista L’Arrel, de la Plataforma Bosc Viu i de la Comissió Forestal d’Acció Ecologista Agró).

    La regidora de Territori, Rebeca Torró, explicava que “la planificació i gestió urbanístiques al context actual són, sense dubte, un repte complex que cal afrontar des de la interdisciplinareïtat, qüestionant la validesa dels vigents models de planejament i les opcions per adaptar la ciutat actual a aquesta nova realitat. Des del Govern d’Ontinyent ja hem fet passos cap a aquest plantejament interdisciplinar, però volem obrir el debat a la ciutadania per dissenyar entre totes i tots com volem que siga la ciutat del futur”, assenyalava.

    D’aquesta manera, a la taula s’abordarà l’ocupació del territori i la seua relació amb la ciutat (analitzant el disseny i gestió de les zones periurbanes i de les zones verdes urbanes); la necessària rehabilitació dels nuclis històrics i la seua relació amb el desenvolupament urbà; el disseny inclusiu dels espais, la forma que tenim d’habitar la ciutat, o la influència del model de ciutat sobre l’energètic, “per tal d’adreçar-nos no sols a l’adopció d’un sistema no sols més eficient, sinó de sobirania energètica”, puntualitzava, Fran Quesada.

    La jornada del proper dilluns està adreçada tant a tècnics com a ciutadans, amb entrada gratuïta i sense necessitat d’inscripció prèvia, podent ampliar-se la informació al correu electrònic ciutatorganica@gmail.com o al blog http://ciutatorganica.blogspot.com.es

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -