Interior situa Ontinyent com a la ciutat amb menys delictes de la CV

El Ministeri d’Interior ha situat Ontinyent com a la ciutat de més de 30.000 habitants amb menys delictes de la Comunitat Valenciana. Segons les últimes dades recopilades corresponent al període entre gener i juny, la ciutat va registrar 442 delictes, per baix de Petrer (452), Mislata (529), Sagunt, Villena, Burjassot, Aldaia, Alcoi, i amb menys de la meitat de casos que Alzira, Dènia, Paterna o Torrent, en un rànking que tanca Gandia amb 1707 delictes en aquest període. 

En matèria de seguretat, i al cas concret del disseminat, representants municipals, de les forces i cossos de seguretat i dels c col·lectius veïnals del disseminat (Pla de Pola, el Pilar, Helios, Camí de la Pólvora, Mossèn Conca, La Farola o Galàxia) per valorar el funcionament del Pla a estos mesos, un període al qual els representants veïnals es referien com “l’estiu mes tranquil en molts anys”.

Les forces de seguretat han vinculat aquest extrem amb l’entrada en funcionament dels nous elements de vigilància incorporats, que inclouen els nous drons municipals incorporats en juny i el sistema de cameres instal·lades entre març i juny, que compta amb un total de 16 punts de control que des de l’Ajuntament s’ha avançat que van a ampliar-se pròximament. Concretament, a la reunió d’esta setmana s’avançava que va a procedir-se a un estudi de les millors ubicacions per a les noves cameres, que una volta estiga realitzat es posarà en comú amb els representants veïnals per tal d’atendre a les seues suggerències abans de procedir a la seua instal·lació. 

A la reunió també quedava palès l’esforç extraordinari realitzat als últims mesos per la Policia Local, que ha fet controls de vigilància al disseminat a diari, que han estat duplicats i fins i tot triplicats durant els caps de setmana, contant amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Igualment, quedava constància de que per primera volta en molts anys durant la Setmana Gran de Festes no s’ha consumat cap robatori al disseminat, i només un al casc urbà, tot i que sí que es van registrar tres intents (dos al disseminat i un al casc urbà) que finalment es van veure frustrats. Cap d’estes incidències es va produir el dia de l’Entrada. 

El regidor de Seguretat, Pepe Gandia, ha explicat que, “és cert que tot i ser el municipi amb menys delictes, al primer semestre es registra un lleuger augment dels casos respecte al primer semestre de l’any anterior. El Pla de Xoc de Seguretat al disseminat va entrar en ple rendiment al mes de març, i els reforços a l’equipament estan 100% operatius des de juny, pel que va a ser al pròxim balanç semestral quan realment podrem començar a valorar el Pla de Xoc, que de juny a agost ha tingut bons resultats, com ens han ratificat els propis veïns i veïnes”, explicava.

També quedava constància de l’augment de les falses alarmes notificades a la Policia Local, tot i que el regidor de Seguretatha destacat que “són mostra d’una implicació i concienciació ciutadana molt necessària i que cal agrair, amb un esperit de col·laboració per part de la ciutadania que animem a continuar”, assenyalava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …