El Teatre Echegaray acollirà un concert solidari del Cor del Col·legi Santa Maria

0

El Teatre Echegaray d’Ontinyent acollirà el proper 5 de febrer a les 22:00 hores un concert solidari del Cor del Col·legi Santa Maria per al que s’han posat ja a la venda entrades al preu de 5 euros. En concret, l’actuació pretén recaptar fons ampliar un centre de salut i promoció social a Burkina Faso (Àfrica) a través de Manos Unidas, amb una actuació en la que col·laboren l’Ajuntament d’Ontinyent i diverses entitats, associacions i empreses locals.

La directora del col·legi, Isabel Mollà, el director del cor, Roberto Esteve, i Marie Thobi, delegada de Manos Unidas a la Parroquia de Santa Maria, han presentat a l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, el projecte solidari per al que es recaptaran fons tant a través de les entrades (a la venda el en Col·legi i la Parroquia de Santa Maria, Ad Libitum i els delegats de Manos Unidas) com d’una fila zero a Caixa Ontinyent. El concert tindrà dues parts, una primera vocal en la que el cor comptarà amb l’acompanyament d’un pianista, i una segona a la que col·labora l’associació cultural “Tot per la música”, comptant-se així amb l’acompanyament de banda.

Els representants del cor, sorgit en 2006 des del col·legi amb finalitats socials, donaven detalls al primer edil sobre el seu funcionament, al que participen 123 cantants entre alumnes i ex alumnes de primària, secundària, professorat i exprofessors així com pares i mares. El volum adquirit pel cor motiva que els assaigs es repartisquen en 3 sessions setmanals, havent participat als últims anys a diversos concerts tant al Teatre Echegaray, com acompanyant a la capitania dels Benimerins encapçalada per Laura Gramage a les últimes festes de Moros i Cristians, com fins i tot al Palau de la Música de València, a més també d’activitats als diferents barris i festes locals d’Ontinyent.

Des del cor del Col·legi Santa Maria es va exposar a Jorge Rodríguez que l’augment de l’activitat d’aquest col·lectiu cultural està trascendint ja l’objectiu educatiu inicial, pel que es va plantejar el recolzament de les institucions per poder dur a terme activitats que comporten despeses i desplaçaments. Tant la directora del centre com el director del cor s’han mostrat agraïts per la recepció de l’alcalde, “que no sols es va mostrar predispost a atendre estes peticions, sinó que fins i tot ens va donar idees que podrem anar aprofitant per seguir treballant i duent a terme activitats culturals i solidàries”, destacaven.