12/04/2024 - 13:49
Més

  Així son les mesures del copagament de Sanitat

  Altres notícies

  El Ministeri de Sanitat comença a aplicar a Espanya a partir del pròxim dia 1 de Julio el copagament farmacèutic, una de les mesures adoptades pel Govern per a aconseguir un estalvi de 7.000 milions d’euros en la Seguretat Social. La Conselleria està treballant a marxes forçades per a complir el termini, segons va explicar ahir un portaveu del departament, qui va advertir que es disposa de «un temps molt just» per a engegar els dispositius adequats.

  Amb motiu de l’entrada en vigor l’1/7/2.012, del reial decret llei 16/2.012 que entre altres qüestions regula les aportacions dels beneficiaris del sistema nacional de salut, implica:

  • Aquest reial decret imposa que amb caràcter general, les aportacions seran del 40%, 50% o 60% en el cas de les receptes de règim general i del 10% en les receptes de pensionistes (excepte les excepcions previstes en el decret).
  • En el cas de pensionistes les aportacions que excedisquen dels màxims previstos, seran reemborsades per l’administració en un termini màxim de 6 mesos.
  • Aquestes modificacions, és convenient tenir-les en compte en el moment de retirar les receptes prescrites pel seu metge, ja que les farmàcies NO poden fer-se càrrec de les aportacions que corresponen a l’usuari.
  • Aquestes mesures entraran en vigor el pròxim 1/7/2.012.

  Els pensionistes hauran de pagar per primera vegada els medicaments subvencionats per la Seguretat Social. Qui guanye menys de 18.000 euros anuals pagarà un 10%, fins a un màxim de 8 euros. Si és superior a aqueixa xifra, el màxim serà de 18 euros al mes. Aquells amb ingressos superiors als 100.000 euros abonaran el 60%, fins a un màxim de 60 euros.

  Els nivells d’aportació s’estableixen en funció de la renda. Si és inferior als 18.000 euros a l’any, pagaran el mateix que fins ara, el 40%. Si és entre 18.000 i 100.000, aportaran el 50% del preu. Si els beneficis superen els 100.000 euros, abonarà el 60%. En el cas dels funcionaris, militars i el personal al servei de l’Administració de Justícia seguirà sent del 30%. Els malalts crònics continuaran pagant el 10%.

  La gran novetat és que els aturats sense prestació per desocupació no hauran de pagar per a adquirir medicaments. Estan exempts del *copago aquells amb rendes no contributives, els qui perceben rendes d’integració social, ciutadans amb discapacitat, a més d’els qui seguisquen un tractament derivat d’un accident de treball o d’una malaltia professional.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -