20/05/2024 - 4:32
Més

  Agullent, Ontinyent i Biar amfitirions d’un encontre estatal del projecte “Madejas contra la Violencia de Género”

  Altres notícies

  Agullent i Ontinyent acolliran el proper 30 d’abril un encontre estatal del projecte “Madejas contra la Violencia de Género”, que va nàixer fa dos anys al País Basc i que portarà fins a ambdues localitats valldalbaidines, el quilòmetre i mig de bufanda que han creat, trosset a trosset, dones de tot l’estat espanyol per a manifestar d’una manera simbòlica a través dels missatges que han deixat a la bufanda, el seu rebuig a la violència masclista.

  Una dotzena de representants dels col·lectius de dones de la localitat d’Astigarraga, on va nàixer el projecte de fer aquesta bufanda col·laborativa,   participaran a les activitats programes al llarg del dissabte 30 d’abril a Agullent i Ontinyent, i el diumenge 1 de maig a Biar, població que també ha participat al projecte  “Madejas contra la Violencia de Género”.

  A Agullent i Ontinyent el projecte de las “Madejas”, impulsat per les regidories d’Igualtat d’ambdós ajuntaments,  s’ha anomenat “Teixint per la Igualtat”, i a través d’ells nombrosos col·lectius de les dues localitats s’han involucrat en la conscienciació contra la violència de gènere. Tots ells rebran el dia 30 d’abril, de les mans de les dones d’Astigarraga, uns diplomes acreditatius de la seua involucració en el projecte. Els col·lectius ontinyentins involucrats han estat: Associació de Veïns i veïnes del Barri de Sant Josep, Associació de Veïns i veïnes del Barri del Llombo, Associació d’Ames de Casa, Associació de Veïns i veïnes del barri de Sant Rafel, AMFO, el Rogle, CIM de San Rafel, Lligam, CRIS-ADIEM, Centre Sambori-Cáritas, Decorart, El Cabdell, Associació Cultural Andalusa, Trèvol, Centre Ocupacional José Antonio Bodoque.  Els col·lectius agullentins involucrats han estat:  AMPA CEIP Sant Vicent Ferrer, Ames de Casa, Junta Local Contra el Càncer, Filà Conqueridores,  Junta Local Contra el Càncer, Grup de Danses d’Agullent, Associació de Jubilats, Escola d’Adults d’Agullent i Escola Infantil la Jordana.

  Paula Garcia, regidora d’Igualtat d’Ontinyent i Teresa Terol, regidora d’Igualtat d’Agullent, volen convidar als actes programats no només a les associacions i col·lectius que s’han involucrat fins ara en el projecte “Teixint per la Igualtat”, sinó a la ciutadania en general, “doncs cal tindre en compte que el fet que Agullent i Ontinyent formen part d’un projecte estatal, en una temàtica tan important com la lluita contra la violència de gènere, és un fet del que totes i tots ens hem de sentir orgullosos, i hem de participar”.

  El programa d’activitats previst és el següent:

  Dissabte 30 abril

  11:15h DEGUSTACIÓ PRODUCTES TÍPICS I VISITA TURÍSTICA

  13h: ACTE INSTITUCIONAL

  Plaça Major d’Agullent

  A continuació DINAR a la Llar de Jubilats. En el seu transcurs ENTREGA DE DIPLOMES acreditatius a les associacions de Biar, Ontinyent i Agullent participants al projecte. Preu dinar: 10€ adults/ 6€ xiquets

  17:30h Acte de benvinguda institucional a Ontinyent

  Plaça Major

  18:30h TAULA REDONA- Intercanvi d’experiències amb el col·lectiu “Madejas por la igualdad” i “Teixint per la igualtat”: Agullent, Ontinyent i Biar.

  Centre Cultural Caixa Ontinyent  C/Gomis, 3

  20:00h PASSEIG PER LA CIUTAT – Ruta guiada pels llocs més emblemàtics d’Ontinyent.

  A càrrec de EnRuta.

  21:30h SOPAR POPULAR – Sopar a preu de 2€ a la seu de l’Associació Cultural Andalusa

  C/ Camí dels Carros, 28

  Diumenge 1 de maig

  11h VISITA TURÍSTICA A BIAR

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -