La ruta senderista de la Vall d’Albaida arriba a Aielo de Rugat i Quatretonda

La ruta senderista de la Vall d’Albaida arriba a Aielo de Rugat i Quatretonda

La ruta d’Aielo de Rugat, dissabte, recorrerà la font de la Pasta, la caseta del Magre, el castell de Rugat, la Font Penya de l’Hedra i la Font del Ferri.

Diumenge, la ruta discorrerà pel Pla de Quatretonda entre barrancs, assuts, sènies i fonts i antics heretats i corrals.

Les inscripcions es poden realitzar on line fins dijous a www.valldalbaida.com.

Nova cita amb el senderisme a la Vall d’Albaida. Dissabte és el torn d’Aielo de Rugat, que proposa la ruta SL-V 43. Eixirà a les 9 de matí des de l’ajuntament en direcció a la Font de la Pasta. L’itinerari passarà per la font de la Pasta, la caseta del Magre, el castell de Rugat, la Font Penya de l’Hedra i la Font del Ferri fins a tornar a l’ajuntament. La longitud és de 5 km i el temps aproximat de 2 hores, amb una dificultat mitjana que mereix la pena per tal de conèixer els paratges naturals que envolten el municipi.

Diumenge, també a les 9 i des del poliesportiu municipal “La Pau” de Quatretonda, s’encetarà l’altra ruta del cap de setmana per un dels carrers més emblemàtics del poble, el carrer Nou o del Crist de la Fe, i la plaça de l’Oliver per anar a buscar l’eixida de la població. Se seguirà el camí del Pujol fins a l’ermita de Sant Martí, emplaçada en la zona de l’antic poblat de Rosament i acabada de rehabilitar, on cada 11 de novembre se celebra la romeria i la festa al sant. Després es baixarà a la font de Mahiques, on es conserva un antic safareig per a continuar pel barranc de la Sola fins a l’heretat de Barreres o l’alqueria de Baix. Molt a prop es troba l’heretat de Pere, rehabilitada i convertida en casa rural enfocada a l’ecoturisme i en formatgeria artesanal, on es farà la parada per a esmorzar. En acabant, la ruta s’encarà cap al poble per un altre barranc passant per l’Albelló fins l’heretat de Corfa, el corral de Pau i el paratge de la font Vella on trobarem un naixement d’aigua i un safareig des d’on s’enfilarà el reton cap al nucli urbà. La ruta, de dificultat mitjana, consta de 10 km i unes 4 hores i mitja.

Des de l’organització es recorda que cal inscriure’s en www.valldalbaida.com i estar 15 minuts abans de l’hora al punt d’eixida. Cada ruta té un preu de 2 euros que s’abonaran al responsable abans de partir. Igualment, es recomana portar esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calcer adequat.

No hi ha articles per mostrar