Una trentena de joves participaran en les I Jornades d’Inclusió Social de la Mancomunitat

0

Ja estan cobertes totes les places oferides per a les I Jornades d’Inclusió Social de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.  A través de les seues àrees de Joventut i Igualtat, s’han organitzat aquestes jornades que portaran el nom de “Treballem la diversitat funcional en l’àmbit de l’oci i el temps lliure infantil i juvenil”. Aquesta formació, que serà gratuïta, tindrà una duració de 20 hores i es dividirà en 4 sessions els dies 27 i 28 de setembre i 4 i 5 d’octubre. 

D’aquesta manera, 30 joves d’entre 16 i 30 anys participaran en aquesta iniciativa que té com a objectiu trencar barreres i promoure de manera òptima la diversitat funcional dels més joves a l’àmbit d’oci i temps lliure per assegurar el seu correcte benestar i desenvolupament integral.

Les primeres dues sessions tindran lloc al Casal Jove d’Aielo de Malferit. La jornada del divendres 27 serà en horari de 16:00 a 20:00 hores, mentre que la jornada del dissabte serà de 10:00 a 14:00 hores.  En canvi, per a la tercera i quarta sessió, els dies 4 i 5 d’octubre, la formació es traslladarà a la Casa de la Cultura de Castelló de Rugat, en el mateix horari que les sessions anteriors. 

Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida expliquen que “la nostra comarca sempre ha estat caracteritzada per l’heterogeneïtat de les persones que en ella viuen, i per això és responsabilitat de les administracions dotar de ferramentes a la societat per fer un apropament a la realitat de les persones amb diversitat funcional i facilitar el seu dia a dia sense ser jutjats pels estereotips que socialment els han sigut imposats”.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, mostrava la seua satisfacció amb la bona acollida de les jornades. “Hem cobert les places molt ràpidament i això és senyal que la població té una inquietud i una intenció ferma de continuar formant-se per fer de la nostra una societat més igualitària per a totes i tots” incidia Gomar.