valencia turisme fitur

Una enquesta evalua la convivència escolar dels centres de la ciutat

L’Ajuntament d’Ontinyent obria aquest divendres una enquesta oberta a les famílies dels prop de 6000 alumnes d’Infantil, Primària, ESO, Cicles Formatius i Batxillerat de la ciutat per tal d’avaluar la convivència escolar a les aules. Es tracta d’una iniciativa inclosa a l’Observatori de Convivència Escolar que ve funcionant des del curs passat a la ciutat, impulsat per la regidoria d’Educació i portat a terme pel Gabinet Psicopedagògic Municipal.

El regidor de l’àrea, Óscar Borrell, explicava que esta enquesta allò que pretén és “fer un nou pas endavant al nostre camí com a Ciutat Educadora, per conèixer de primera mà l’opinió de les famílies de l’alumnat, i poder elaborar un estudi genèric municipal sobre convivència escolar. En una jornada com hui, en la que celebrem el Dia Internacional de l’Educació, és important impulsar accions per una vida responsable en una societat lliure, amb esperit de comprensió, pau, tolerància i igualtat dels sexes”, assenyalava. 

L’enquesta, que serà remesa des dels propis centres educatius a les famílies i que està accessible a la web http://enquestaconvivencia.ontinyent.es , inclou una primera part de registre de dades sobre l’alumnat; una segona al voltant del coneixement i participació de la família al voltant de l’activitat al centre; una tercera sobre els fenòmens al voltant de la convivència que ocorren al centre (com ara enfrontaments, males paraules, insults o actitud de professorat i alumnat); i una quarta i última sobre propostes de millora i accions de futur. 

Borrell recordava que al marc de l’Observatori, des del curs passat estan tenint lloc altres accions com tallers o xerrades, que estan continuant-se en el present curs 2019/2020, i que el proper 7 de maig inclouran una xerrada dins l’Escola de Famílies dedicada precisament a la resolució de conflictes per a una bona convivència. El regidor apuntava també que aquest Observatori de Convivència es planteja en la línia encetada per l’Observatori Educatiu impulsat per l’Ajuntament i la Universitat de València, per tal d’avaluar el sistema educatiu a la ciutat i millorar les polítiques i accions educatives dels centres i del municipi partint de la replegada de dades objectives i l’anàlisi d’experts per plantejar noves eines de millora de les polítiques educatives del municipi.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El sistema de calefacció intel·ligent del CEIP La Solana també a l’IES Pou Car

L’Ajuntament aprova el projecte d’execució de les obres incloses al Pla Edificant per un import de 220.000 euros