Sanitat i Educació transmeten el protocol específic de protecció i prevenció de la COVID-19 als centres educatius

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han enviat als centres educatius d’ensenyaments no universitaris el protocol de protecció i prevenció davant de la transmissió i contagi de la COVID-19 per al curs 2020-2021, sempre recordant que cal conviure en un context de pandèmia que va evolucionant i que és canviant.

El protocol preveu les mesures d’actuació determinades per les autoritats sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha dut a terme diverses reunions amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a informar en tot moment de com s’ha desplegat aquest document.

L’objectiu central d’aquest protocol s’ha centrat a establir les actuacions que cal prendre per a assegurar una tornada a les aules al setembre de manera segura, saludable i sostenible, a través de l’aplicació de mesures de promoció de la salut, la protecció i la prevenció adaptades a les diferents etapes educatives. És també una guia per a facilitar la gestió adequada dels casos amb SARS-CoV-2 a través de l’establiment de protocols d’actuació i coordinació factibles.

És per això que l’inici del curs 2020-2021 s’ha dissenyat a partir d’una planificació profunda i rigorosa que permeta, a més d’establir les mesures necessàries per a previndre i controlar la pandèmia, complir els objectius educatius i de sociabilitat, que afavorisquen el desenvolupament òptim de la infància i l’adolescència, pal·liar la bretxa educativa generada, previndre el fracàs escolar, l’abandó educatiu primerenc i garantir l’equitat.

Aquest protocol marca les pautes per a oferir un entorn escolar segur a l’alumnat i el personal dels centres educatius i serveix per a arbitrar les mesures d’especial protecció per als col·lectius més vulnerables a la COVID-19, per tal que es puguen desenvolupar les activitats pròpies del sistema educatiu i així es minimitze el risc el màxim que siga possible. És un document que busca oferir un marc comú i s’implementa segons la realitat de cada centre educatiu i el seu context local.

El protocol preveu les mesures per a la limitació o control del contacte interpersonal, entre les quals hi ha les entrades i eixides als centres educatius, els desplaçaments dins dels centres, la manera d’actuar en les zones comunes i les interaccions amb persones externes a l’organització dels centres.

També es detalla la manera de procedir des del punt de vista de la seguretat sanitària pel que fa a les activitats extraescolars, el servei de transport escolar, el servei de menjador escolar i l’ús de mascaretes.

Un altre dels apartats del protocol es refereix a les mesures de prevenció personal, així com les de neteja, desinfecció i ventilació als centres educatius.

El protocol elaborat per la Conselleria de Sanitat preveu també les directrius per a la gestió de la sospita de casos als centres educatius amb l’establiment en cada centre d’un ‘espai COVID-19’ específic.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Adjudicades les obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana

L’Ajuntament d’Ontinyent adjudica diverses obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.