23/11/2024 - 4:33
Més

    Ontinyent treballa en l’elaboració d’un pla d’acció per reduir les emissions GEH

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha començat l’elaboració del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), que permetrà a la ciutat assolir el compromís de reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH) més enllà del 40% per l’any 2030 respecte el 2005. El PACES serà un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el “Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia”, iniciativa de la Unió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local i al que l’Ajuntament d’Ontinyent es va adherir de manera voluntària l’abril de 2016.

    El regidor de Territori, Jaime Peris, qui participava junt als regidors Óscar Borrell, Manuel Cuesta, Katty Ushiña i Pablo Úbeda de la concentració estudiantil que ha tingut lloc este matí a la Plaça Major per demanar mesures contra el canvi climàtic (a la que han assistit centenars d’alumnes dels diversos centres), explicava que “la redacció del PACES va començar el febrer i constarà de diverses fases. Este projecte, subvencionat per la Diputació de València, és una de les línies d’acció en les que participa l’Equip de Govern perquè entén que les emissions de gasos hivernacle és un problema molt greu al que cal actuar des de totes les administracions”, assenyalava. 

    Segons exposava Peris, la primera de les fases d’elaboració del PACES consisteix en preparar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat i en la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals. En la segon fase, es definiran accions de mitigació tant en l’àmbit municipal com del propi Ajuntament per actuar en camps tant diversos com: el foment de la mobilitat, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal.

    La regidora de Medi Ambient, Patrícia Folgueras, afegia que “des de l’Ajuntament venim actuant transversalment des de totes les àrees i aplicant diverses mesures per fer front a este greu problema”. En concret, el Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible preveu estalviar anualment l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera gràcies a la incorporació de 13 vehicles híbrids i elèctrics municipals per als departaments de Parcs i Jardins; neteja d’edificis; Policia Local i Medi Ambient. A més, el consistori bonifica al 50% l’impost de tracció mecànica a tots aquells veïns i veïnes amb vehicles hibrids i el 75% d’aquest en el cas de cotxes i motos elèctriques com una mesura per a impulsar l’ús d’estos vehicles que redueixen les emissions de gasos contaminants.

    El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que “en matèria educativa també es té molt present esta problemàtica, i per això estem treballant amb els instituts de la ciutat en diversos projectes vinculats a la mateixa”. En aquest sentit, Borrell al·ludia al programa internacional “Nos Propomos”, al marc del qual l’IES Jaume I va presentar una investigació sobre l’entorn del municipi en temàtica verda; o el programa de creació de drons socials i els seus possibles usos mediambientals. Borrell mostrava el “total suport” del Govern d’Ontinyent a la concentració estudiantil contra el canvi climàtic, ja que “és important que tots els agents socials, polítics i econòmics treballem conjuntament perquè el futur del nostre planeta depèn d’això”, manifestava.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -