L’IES L’Estació d’Ontinyent se suma a “L’hora del codi”

Tot el món té la capacitat per programar. Amb aquesta idea s’ha iniciat del 7 al 13 de desembre L’hora del codi, un esdeveniment mundial emmarcat en la Setmana Educativa de les Ciències de la Computació que tracta de desmitificar els prejudicis existents al voltant de la programació, considerada com una de les disciplines de la informàtica més complicades. La iniciativa, en la qual estan implicats més de 180 països en tot el món, està promoguda per Code.org, una organització pública sense ànim de lucre dedicada a promoure en escoles i instituts els fonaments bàsics d’aquesta esfera de coneixement i a incrementar el nombre de dones i estudiants compromesos amb ella.

L’IES L’Estació, fidel al seu ideari, s’ha inscrit en aquest esdeveniment global i durant aquesta setmana ha preparat diversos tallers i tutorials per demostrar al seu alumnat que qualsevol persona pot adquirir coneixements d’una manera divertida. “Aprendre a programar ajuda a fomentar la lògica, la creativitat i les habilitats de resolució de problemes”, manifesten des del Departament d’Informàtica. “Si introduïm els escolars en el món de la programació, aquests tindran una bona base per a l’èxit en qualsevol carrera del segle XXI”, afegeixen.

Durant seixanta minuts, els participants en L’hora del codi podran accedir a una àmplia selecció educativa on tindran l’oportunitat de provar algunes tècniques de la programació o consultar una gran quantitat d’enllaços amb explicacions sobre com crear pàgines web o aplicacions per a mòbils. “Vivim en un món que està sent transformat pel ràpid avanç de la tecnologia”, assegura Maria José Micó, professora d’Informàtica del centre, “i per tal d’enfrontar-nos a aquests canvis cal desenvolupar habilitats i capacitats que, sens dubte, ens ajudaran a adaptar-nos en aquesta nova era”.

Us animem, per tant, a col·laborar en la iniciativa. En aquest vídeo podreu veure campions internacionals i medallistes d’or que fomenten la participació en L’hora del codi:

Font: IES l’Estació d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació activa el 3 de juliol l’admissió per al pròxim curs a les 24 EOI valencianes

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat …