La Igualtat de gènere, protagonista de la setmana a l’IES Pou Clar

L’IES Pou Clar d’Ontinyent celebra al llarg d’aquesta setmana les Jornades per la igualtat de gènere, una iniciativa posada en marxa pel centre, a través de l’alumnat del Cicle superior de Promoció de la igualtat de gènere, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria d’Igualtat.

El projecte naix amb una doble finalitat. Per una banda es pretén traslladar a la pràctica els coneixements apresos per part de l’alumnat. Per altra, es busca fer difusió del Cicle i donar-lo a conéixer com una opció d’estudis superiors.

Pel que fa als tallers, repartits de dilluns a dijous, han sigut organitzats per l’alumnat, dividit en grups, i són una projecció dels conceptes i assignatures treballats durant l’any. La finalitat és convertir aquests tallers en un espai de reflexió i de participació col·lectiva.

Ahir dilluns tenia lloc el primer taller, “Arrels de la desigualtat”, on es convidava a la reflexió sobre conceptes com el feminisme o la igualtat/desigualtat.

Per a hui s’ha preparat el taller “Fem xarxa: la sororitat com a eina”, que busca conscienciar sobre la necessitat de fer-se costat entre dones i trencar amb el mite de la rivalitat. Així, es busca visibilitzar que existeix altra manera de relacionar-se.

Demà dimecres serà el torn de “Fases de la violència masclista”, un taller que planteja trencar idees preconcebudes i explicar estereotips i mites de la violència masclista i general.

Per a dijous està programat l’últim dels tallers, dedicat a l’acció de parlar en públic.

Les jornades es tancaran divendres amb una xarrada a càrrec de Coto Talens, psicòloga especialitzada en la matèria, qui parlarà sobre l’empoderament i la necessitat de prendre consciència de les capacitats de les dones i la importància d’explotar-les en benefici propi i social.

Tant els tallers com la xarrada de divendres són d’entrada lliure i gratuïta, i comencen a les 19 hores. Pel que fa a la ubicació, s’ha optat per cobrir diferents espais a més de l’IES Pou Clar, com l’ateneu Ca La Mera, el centre Cívic El Llombo, el Consell Local de la Joventut o l’Aula de formació de la UNED, amb el propòsit d’obrir aquestes jornades i els coneixements que transmeten a tothom.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …