Alumnes de l’IES L’Estació i els seus guinyols visiten el CEIP Bonavista

0

Els guinyols de l’IES L’Estació han visitat el CEIP Bonavista de la mà d’uns titellaires molt especials: els joves que enguany estan cursant l’assignatura d’Arts Escèniques i Dansa. La iniciativa, coordinada per la professora Ana Belén Gandía Jiménez, ha fet possible la representació al col·legi de primària de quatre espectacles breus que s’han convertit en un reflex del treball desenvolupat pels alumnes en l’àmbit teatral. “El nostre objectiu era materialitzar les representacions davant d’un públic real”, explica la docent, “especialment davant d’uns infants als quals cal inculcar valors morals i humans tan necessaris en la societat actual”.

La diversitat sexual i de gènere, la tolerància cap a altres races o col·lectius, el foment de la imaginació i l’addicció a les pantalles digitals han sigut les quatre temàtiques abordades en aquests muntatges teatrals que a penes han sobrepassat els cinc minuts de duració. A més, el resultat final és producte d’un treball totalment artesanal, ja que cada alumne ha dissenyat la seua pròpia titella amb un calcetí, a qui ha donat vida i personalitat. Així és com han nascut Lola ‘la molona’, Amor, Victoria, Pamga o Bamba, els divertits personatges creats aquest curs.

El projecte no contemplava només l’elaboració dels guions i la representació de les històries, sinó també la interacció amb els menuts de primer i segon de primària, que van rebre com a detall unes petites titelles confeccionades per l’alumnat de l’IES L’Estació.

Publicitat