El diplomàtic internacional Carmelo Angulo col·laborarà amb els empresaris locals en l’establiment de contactes en l’àrea de la ciutat mexicana de Puebla
L’Ajuntament posarà en marxa un espai “coworking” per a joves emprenedors i ultima la presentació d’un Pla de Reactivació Econòmica
Convertir la ciutat en un “Enclau Tecnològic” que permeta exportar Ontinyent com a ciutat amb una indústria de tercera generació. Amb aquest objectiu, el Govern d’Ontinyent està duent a terme una sèrie d’accions que confluiran en la imminent presentació d’un complet Pla de Reactivació Econòmica que done un nou impuls a tots els sectors econòmics a la ciutat.
Dins d’aquestes accions cal emmarcar el recent encontre que va reunir al museu MAOVA l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Coordinador del Consell Econòmic i Social (CES), Joan Gilabert; i representants de la Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida (el President Rafael Pla, el Secretari Vicent Donat i el Vocal Juan Pla) amb el Cònsol Honorari de Mèxic a València, Pablo Romà, i el diplomàtic internacional i ex-ambaixador de Mèxic a Espanya, Carmelo Angulo Barturen. Es tracta d’un encontre al qual Carmelo Angulo, home d’ampla trajectòria professional a Mèxic, oferira als empresaris locals la seua col·laboració en l’establiment de contactes orgànics i institucionals en aquest país per tal de potenciar l’intercanvi empresarial principalment amb l’àrea de la ciutat de Puebla (amb més de 2 milions d’habitants) i el seu entorn de ciutats-satèlit.
A l’encontre, que dona continuïtat a la línia encetada amb la primera reunió que Jorge Rodríguez i Pablo Romá mantingueren en gener al despatx de l’Alcalde, es va parlar de posar en marxa una plataforma empresarial i institucional que permeta ajudar als empresaris ontinyentins a invertir en Mèxic, però al mateix temps presentar Ontinyent com un enclau tecnològic i empresarial atractiu per als inversors del país centreamericà, una de les economies amb majors perspectives de creixement a tot el món.
L’exembaixador va destacar la situació sanejada de l’Ajuntament d’Ontinyent, la solvència de Caixa Ontinyent i la presència d’una universitat amb la tradició de la Universitat de València, un “trident” (Ajuntament-Caixa-Universitat) que, apuntava, “pot ser clau” perquè els inversors mexicans es fixen en la capital de La Vall d’Albaida. La reunió al MAOVA va ser extensa i va tractar molts aspectes vinculats a la regeneració de l’economia d’Ontinyent, posant-se damunt la taula la possibilitat que la segona edició del Fòrum IMAST a la ciutat es dedique a Mèxic.
Esta reunió es produeix després d’un altre encontre en clau econòmica que l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat del Coordinador del CES Joan Gilabert i la Regidora de Territori, Rebeca Torró, van mantenir recentment amb el Secretari Autonòmic d’Economia, Indústria i Comerç, José Monzonís, al qual es va plantejar la possibilitat de que Ontinyent siga seu d’alguna iniciativa tecnològica de la Generalitat Valenciana. Monzonís va descartar la creació d’un Parc Tecnològic que “no entra dins dels plans de la Generalitat”, però va animar als representants municipals a convertir la ciutat en un Enclau Tecnològic que supose un punt de partida per a iniciatives de base tecnològica.
En aquest sentit, es va posar damunt la taula la idea, ja plantejada al seu dia al Vicepresident José Císcar, de que Ontinyent tinga un “Pol d’Innovació” on conjugar iniciatives vinculades al sector tèxtil i les noves tecnologies. L’Alcalde d’Ontinyent, que ha deixat clar que la ciutat no comença de zero per crear aquest “Enclau Tecnològic”, sinó que compta amb una “base sòlida” per part de les empreses locals, ha avançat que el Govern treballa amb la idea d’aquest enclau dins del Pla de Reactivació Econòmica que es presentarà en les pròximes setmanes.
Un dels projectes contemplats en aquest Pla serà la imminent posada en marxa als subsòtans de l’edifici CREC (el nou Centre de Referència Econòmica de la Ciutat, a l’edifici de l’antic Banesto) d’un Centre Tecnològic, un “Espai Coworking” (lloc de treball en equip), que es posarà a l’abast dels emprenedors de manera gratuïta perquè puguen treballar compartint sinergies, de manera que les seues iniciatives de base innovadora i tecnològica puguen confluir en la posada en marxa de projectes comuns.