Ontinyent dona a conéixer el Pla d’Inversions de la Diputació

Generar activitat econòmica i ocupació a Ontinyent al temps que es millora la qualitat de vida dels veïns. Aquestos objectius són la base que ha determinat el destí dels 1’3 milions d’euros que li corresponen a la ciutat del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València. Un conjunt d’obres que eren presentades hui per l’alcalde d’Ontinyent i president de la corporació valenciana, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró.

Jorge Rodríguez explicava que “a l’igual que hem fet sempre a Ontinyent, a la Diputació hem apostat per les persones i no pels bancs. Els diners que no s’havien gestionat pels anteriors responsables sols es podien destinar a inversions sostenibles o als bancs, i ho vam tenir clar des del primer moment”. Al cas d’Ontinyent, les obres que s’han triat ”són actuacions necessàries per a seguir transformant Ontinyent, i que a més ens permeten alliberar despeses que tindríem que haver pagat amb diners propis, amb un pla que generarà al voltant de 50 llocs de treball directes i que ens consolida com una ciutat que aposta per la promoció econòmica, per l’esport, i per millorar i innovar en la seua administració”, destacava.

D’aquesta manera, i tal com avançava l’alcalde, es destinaran 600.000 euros a la urbanització del Carrer Martínez Valls en el tram de Pintor Segrelles a Dos de Maig, seguint la planificació que es va establir al Pla Estratègic d’Actuació Comercial; les obres dels vestidors del poliesportiu que van ser reclamades per la ciutadania a “Ontinyent Participa” veuran completada una segona fase amb 220.000 euros per a finalitzar els vestuaris; i es destinaran 150.000 euros a una primera fase d’intervenció en la Casa Barberà, on es vol adequar un futur espai públic. També es destinaran 100.000 euros per a accions d’asfaltat i urbanització de carrers; al voltant d’eixa xifra per a posar en marxa un Pla de Modernització de l’Administració que permeta fer una gestió més eficient, tot renovant equips i aplicant la signatura electrònica, entre d’altres; i 50.000 a l’adquisició i adequació d’un espai adjacent a l’Alberg Perú per crear una zona de parking.

Els diners restants aniran per al projecte Camicleta, inclòs a Ontinyent Participa, el que permetrà lliurar recursos per a altres inversions (46.200); adquirir immobles en mal estat al carrer del Ravalet per destinar aquest espai a us públic (40.000); i finalitzar l’adequació de l’edifici CREC amb la reforma del primer subsòtan (40.000), actuació que permetrà reubicar allí la cessió per a la seu de l’associació Comerç IN i així estalviar a les arques municipals els 6.000 euros annuals que costa el lloguer de la seua actual seu.

Una presa “benvinguda” per a seleccionar els projectes

Els 1’3 milions d’euros d’estes obres, quantitat que supera els diners rebuts de la Diputació al llarg de tota la legislatura anterior, s’invertiran en obres a adjudicar abans del 10 de desembre de 2015, que hauran d’estar executades abans de 31 d’octubre de 2016. Rebeca Torró explicava que “el Govern d’Espanya i les seues lleis busquen una austeritat perniciosa, i la falta de previsió dels anteriors dirigents del PP a la Diputació ens obliguen ara a córrer, però benvinguda siga esta presa, ojalà tots els anys haguerem d’afanyar-nos per a invertir 1’3 milions d’euros”.

Aquesta premura, afegia, “no ens permet consensuar els projectes a executar o fer un procés de participació perquè els veïns pugueren fer propostes, tenim 10 dies per a triar les obres i a penes uns mesos per a redactar els projectes i adjudicar-los. Per tant hem hagut d’incloure al llistat obres amb projectes ja redactats o que la seua redacció ens permeta adjudicar abans que acabe l’any”, explicava.

Amb tot, apuntava la coordinadora de Territori, “sí que podem avançar que per a l’Ontinyent Participa de 2016 anem a contemplar un pressupost major al d’enguany. Esta iniciativa que impulsarem al mandat anterior va a seguir creixent i desenvolupant-se, perquè volem que Ontinyent seguisca marcant el camí també en participació ciutadana”, concloïa Rebeca Torró.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent ultima una aplicació informàtica que gestionarà l’emissió de bons per a fomentar el consum en el comerç local

Caixa Ontinyent està ultimant una aplicació informàtica que permetrà gestionar l’emissió de bons per part …