Ontinyent dona a conéixer el Pla d’Inversions de la Diputació

0
Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

Generar activitat econòmica i ocupació a Ontinyent al temps que es millora la qualitat de vida dels veïns. Aquestos objectius són la base que ha determinat el destí dels 1’3 milions d’euros que li corresponen a la ciutat del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València. Un conjunt d’obres que eren presentades hui per l’alcalde d’Ontinyent i president de la corporació valenciana, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró.

Jorge Rodríguez explicava que “a l’igual que hem fet sempre a Ontinyent, a la Diputació hem apostat per les persones i no pels bancs. Els diners que no s’havien gestionat pels anteriors responsables sols es podien destinar a inversions sostenibles o als bancs, i ho vam tenir clar des del primer moment”. Al cas d’Ontinyent, les obres que s’han triat ”són actuacions necessàries per a seguir transformant Ontinyent, i que a més ens permeten alliberar despeses que tindríem que haver pagat amb diners propis, amb un pla que generarà al voltant de 50 llocs de treball directes i que ens consolida com una ciutat que aposta per la promoció econòmica, per l’esport, i per millorar i innovar en la seua administració”, destacava.

D’aquesta manera, i tal com avançava l’alcalde, es destinaran 600.000 euros a la urbanització del Carrer Martínez Valls en el tram de Pintor Segrelles a Dos de Maig, seguint la planificació que es va establir al Pla Estratègic d’Actuació Comercial; les obres dels vestidors del poliesportiu que van ser reclamades per la ciutadania a “Ontinyent Participa” veuran completada una segona fase amb 220.000 euros per a finalitzar els vestuaris; i es destinaran 150.000 euros a una primera fase d’intervenció en la Casa Barberà, on es vol adequar un futur espai públic. També es destinaran 100.000 euros per a accions d’asfaltat i urbanització de carrers; al voltant d’eixa xifra per a posar en marxa un Pla de Modernització de l’Administració que permeta fer una gestió més eficient, tot renovant equips i aplicant la signatura electrònica, entre d’altres; i 50.000 a l’adquisició i adequació d’un espai adjacent a l’Alberg Perú per crear una zona de parking.

Els diners restants aniran per al projecte Camicleta, inclòs a Ontinyent Participa, el que permetrà lliurar recursos per a altres inversions (46.200); adquirir immobles en mal estat al carrer del Ravalet per destinar aquest espai a us públic (40.000); i finalitzar l’adequació de l’edifici CREC amb la reforma del primer subsòtan (40.000), actuació que permetrà reubicar allí la cessió per a la seu de l’associació Comerç IN i així estalviar a les arques municipals els 6.000 euros annuals que costa el lloguer de la seua actual seu.

Una presa “benvinguda” per a seleccionar els projectes

Els 1’3 milions d’euros d’estes obres, quantitat que supera els diners rebuts de la Diputació al llarg de tota la legislatura anterior, s’invertiran en obres a adjudicar abans del 10 de desembre de 2015, que hauran d’estar executades abans de 31 d’octubre de 2016. Rebeca Torró explicava que “el Govern d’Espanya i les seues lleis busquen una austeritat perniciosa, i la falta de previsió dels anteriors dirigents del PP a la Diputació ens obliguen ara a córrer, però benvinguda siga esta presa, ojalà tots els anys haguerem d’afanyar-nos per a invertir 1’3 milions d’euros”.

Aquesta premura, afegia, “no ens permet consensuar els projectes a executar o fer un procés de participació perquè els veïns pugueren fer propostes, tenim 10 dies per a triar les obres i a penes uns mesos per a redactar els projectes i adjudicar-los. Per tant hem hagut d’incloure al llistat obres amb projectes ja redactats o que la seua redacció ens permeta adjudicar abans que acabe l’any”, explicava.

Amb tot, apuntava la coordinadora de Territori, “sí que podem avançar que per a l’Ontinyent Participa de 2016 anem a contemplar un pressupost major al d’enguany. Esta iniciativa que impulsarem al mandat anterior va a seguir creixent i desenvolupant-se, perquè volem que Ontinyent seguisca marcant el camí també en participació ciutadana”, concloïa Rebeca Torró.

Publicitat