La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha posat en marxa una assistent virtual per a resoldre dubtes sobre el COVID-19 a empresaris, personal autònom, comerços i persones treballadores en general.
Amb el nom de ‘Carina GVA’, aquest nou recurs busca fer més accessible la informació sobre la situació econòmica i laboral generada per la declaració de l’estat d’alarma al nostre país.
Per a poder accedir a ‘Carina’ cal entrar en la pàgina web que la Conselleria d’Economia ha elaborat amb tota la informació relativa al COVID-19 i la seua repercussió en l’activitat econòmica de la Comunitat (consultar ací).
Aquest nou recurs s’uneix al telèfon 900 35 31 35 que està operatiu les 24 hores del dia durant tots els dies de la setmana, i que respon també les qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d’empreses, comerços, persones autònomes i aturades.
Cal recordar que, en cas que la resposta en aquest servei d’atenció telefònica no poguera ser immediata, per les particularitats o especificitats de la consulta, la persona interessada pot facilitar el seu correu electrònic i se li enviarà la resposta com més prompte millor.
Balanç de consultes
El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat el bon acolliment d’aquest servei posat en marxa per la Conselleria per a intentar pal·liar, en la mesura de les possibilitats, l’impacte del COVID-19 en l’economia i el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.
Així, cal destacar que el telèfon d’atenció 900 35 31 35 ha atés un total de 6.819 telefonades des que es va posar en marxa el 16 de març. Entre els principals motius de les consultes destaca en primer lloc les relacionades amb l’àmbit laboral (48,95 % del total), seguides de les qüestions referents a les ajudes per a pimes, autònoms o fallers (23,87 %) i els dubtes sobre desplaçaments (4,18 %).
Labora
A més de l’atenció telefònica, des de la Conselleria d’Economia Sostenible s’ha intensificat l’atenció ciutadana per a poder respondre als dubtes que aquesta situació excepcional ha generat entre les persones desocupades de la Comunitat.
D’aquesta manera, Labora ha intensificat l’atenció a les persones desocupades a través del correu electrònic labora@gva.es, dos canals de whatsapp i les xarxes socials @GvaLabora. Des del 16 de març s’han atés al voltant de 8.000 whatsapp i 1.139 correus electrònics, la qual cosa ha implicat que les persones funcionàries que ho atenguen treballen en festiu i més hores des de la seua casa i amb els seus mitjans personals.
La Conselleria també ha multiplicat a més l’edició d’imatges i vídeos que puguen resoldre els dubtes i aclarir la situació a les persones que es troben aturades en aquests moments.
Alguns dels continguts que més consultes han rebut són els vídeos i informacions sobre consultes freqüents que es pot consultar a través de la web del covid de la Conselleria d’Economia Sostenible (consultar ací) o els de Labora (https://www.youtube.com/watch?v=4Ew90NbdGuY&t=6s” target=”_blank”>consultar ací ) i la guia de respostes freqüents que ha tingut al voltant 15.718 descàrregues (consultar ací).
Quant a les xarxes socials, les visites a la pàgina de Facebook GVALabora han augmentat un 93 % i en un 92 % el nombre de seguidors, el número de persones que han visualitzat les publicacions ha augmentat en un 81 %.
El twitter de GVALabora ha aconseguit al març 486 nous seguidors i ha augmentat en un 35 % el nombre d’esments. Les visites a la pàgina han augmentat en un 288 % i les impressions dels tuits han augmentat en un 99,7 %.