18/04/2024 - 21:15
Més

  Generalitat i Diputació invertiran en 2017 a Ontinyent 3 milions d’euros al marge de les ajudes ordinàries

  Altres notícies

  La Generalitat Valenciana ha consignat als Pressuposts per a 2017 els projectes més reivindicats per la ciutadania d’Ontinyent en les últimes dècades. La construcció del nou hospital d’Ontinyent, la redona de Torrefiel, la modernització dels polígons industrials o la posada en marxa de la residència per a discapacitats són algunes de les inversions que el Consell de la Generalitat ha inclòs a les seues previsions per l’any que ve.

  Entre la Generalitat Valenciana i la Diputació de València han consignat 3 milions d’euros en subvencions per a Ontinyent en 2017, al marge de les ajudes ordinàries que atorguen ambdues institucions. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha comparegut hui en una roda de premsa a la qual ha valorat positivament “els resultats que per ara està tenint per a Ontinyent el canvi que s’ha produït a les administracions valencianes. Per fi la veu d’Ontinyent s’escolta a València i es comença a assumir el deute històric amb la ciutat, un deute que seguirem reivindicant. Queda molta feina per fer però amb estes aportacions es demostra que anem pel bon camí”, avançava.

  Jorge Rodríguez ha agraït especialment al President Ximo Puig i a la vicepresidenta Mónica Oltra, així com a la resta de consellers, la seua sensibilitat cap a una ciutat com Ontinyent “tants anys oblidada pels successius governs del Partit Popular”, ha afegit l’alcalde d’Ontinyent.

  Pel que fa al nou hospital, la Conselleria de Sanitat ha reflectit al seu pressupost les anualitats del conveni signat amb l’Ajuntament i que preveu per a 2017 una inversió de 323.000 euros per a iniciar els treballs previs a la construcció del nou hospital comarcal. Per a 2018 està prevista una dotació de 4.255.000 euros, 10.677.862 euros per a 2019 i 10.792.734 per a l’any 2020, segons la programació inclosa al document. L’Alcalde d’Ontinyent ha exposat que els pressupostos de la conselleria de Sanitat mostra “l’aposta clara de la consellera Carmen Montón perquè Ontinyent tinga per fi el nou hospital que es mereix la ciutadania d’Ontinyent”.

  La redona de Torrefiel apareix als pressupostos de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i vertebració del Territori amb una consignació per a 2017 de 158.380 euros i un cost global de 1.194.600 euros. Aquest projecte, que facilitarà l’accés a la ciutat pel barri del Llombo i la comunicació amb el Campus Universitari, s’espera completar entre 2018, amb 816.760 euros, i altres 219.60 per a l’any 2019. L’ajuda més quantiosa per a 2017 són els 741.195 euros que la ciutat rebrà dins del programa ARRU Ontinyent de rehabilitació urbana impulsat per la Conselleria d’’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. L’alcalde destacava que “feia molt de temps que esperàvem un Govern Valencià que tinguera sensibilitat per la rehabilitació i la regeneració urbana, i ara la Consellera Mª José Salvador i la Directora General Rebeca Torró estan treballant intensament en esta línia, que era molt necessària”, manifestava.

  Els comptes autonòmics també inclouen 240.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a l’equipament de residència de discapacitats d’Ontinyent en el primer trimestre de 2017. Per al sosteniment del centre, amb capacitat per a 40 persones, es destinen 1,55 milions d’euros per a 2017. L’alcalde destacava que “el Govern d’Ontinyent, en concret la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha treballat molt intensament perquè es pose en marxa aquest recurs tan necessari per a moltes famílies, i tot a apunta a que per fi va a ser una realitat”.

  A totes estes quantitats, s’ha d’afegir la part que corresponga a la ciutat dins dels quasi 10 milions d’euros que la Generalitat invertirà en la millora i modernització dels polígons industrials de la zona de les comarques de La Vall d’Albaida, l’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla, dels quals Ontinyent rebrà una part quantiosa. Es tracta d’una iniciativa en la qual ha estattreballant la Plataforma per la Reindustrialització per a convertir aquesta àrea industrial en un referent, “una xarxa que servirà de pol d’atracció per a noves empreses”. Es tractaria d’actualitzar les zones industrials d’aquesta àrea que es caracteritza pel sector secundari amb polígons dotats amb fibra 4.0, amb directoris complets d’informació i amb una política fiscal semblant.

  Els pressupostos municipals, a banda, contemplen subvencions de la Diputació de València per valor de més de 1’34 milions d’euros per a les obres de l’Avinguda del Tèxtil, la pista d’atletisme o la recuperació dels refugis antiaeris, entre d’altres, quantitat a la que cal afegir fins a 1’61 milions d’euros que la Generalitat ha consignat al seu projecte de pressupostos per a 2017 recentment presentat.

  L’alcalde, per últim, posava també en valor les ajudes ordinàries, amb un notable augment en la partida destinada a Renda de Ciutadania, que passa de 66.000 a 298.000 euros, i el manteniment de partides com els 665.000 euros per al manteniment del Centre Ocupacional o els 304.000 per al Centre de Dia de Discapacitats, entre d’altres. “La sensibilitat del nou Govern Valencià amb la ciutat queda manifesta en aquest esborrany de pressupostos, i ara només queda seguir treballant junts per traure endavant els projectes que van estar bloquejats durant anys i que la ciutat reclama, necessita i mereix”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

  El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -