Francisco Segura participa als Encontres Empresarials de COEVAL a Ontinyent
Ontinyent, maig de 2025 – Francisco Segura, president del Grup Segura i del Clúster de Mobilitat i Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA), ha participat en una nova edició dels Encontres Empresarials de COEVAL, celebrats a la Finca La Clariana d’Ontinyent davant una nodrida representació empresarial de la Vall d’Albaida.
Durant l’acte, també van estar presents l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com representants de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida, entre ells el president Joaquín Gramage i el vicepresident Joaquín Sais.
Una trajectòria industrial amb arrels i projecció internacional
Francisco Segura va fer un recorregut pels orígens i l’evolució del Grup Segura, fundat el 1970 pel seu pare, Francisco Segura Segura. L’empresa, en els seus inicis, es dedicava a la fabricació d’utillatges per a la indústria del moble i la joguina. A partir de 1980, va fer el salt al sector de l’automoció treballant per a Ford, i hui en dia és proveïdor de marques com Volvo, Jaguar, Land Rover, Bentley, Seat, Audi, Volkswagen, Skoda, Peugeot-Citroën, Mazda, Porsche, BMW i Mercedes.
Actualment, Grup Segura disposa de plantes de producció a Almussafes, Vigo, Alemanya i Hongria, consolidant la seua presència a escala internacional.
El paper clau d’AVIA en l’economia valenciana
Com a president d’AVIA, Segura va posar en valor la importància d’aquest clúster dins del teixit industrial valencià, representant un 10% del PIB de la Comunitat Valenciana, amb un 18% de l’ocupació i un 19% de les exportacions.
Entre els principals reptes que afronta el sector, va destacar l’impacte dels aranzels imposats per EUA i la lenta implantació del vehicle elèctric, que no avança al ritme que marcaven les previsions polítiques per estar desconnectades de la realitat econòmica i d’infraestructures.
Digitalització i confiança en el futur del sector
Durant el col·loqui posterior, Francisco Segura va afirmar que malgrat el moment complicat actual, confia en el futur del sector gràcies a la seua resiliència i preparació. No obstant això, va insistir en la necessitat que les empreses s’adapten a la digitalització, clau per afrontar els canvis tecnològics i les demandes del mercat.
També va assenyalar que el vehicle d’hidrogen no és una alternativa viable a curt termini per l’alt cost que encara comporta.
Els Encontres Empresarials de COEVAL es consoliden, així, com una plataforma de referència per al debat i la reflexió sobre el present i futur de l’economia comarcal i autonòmica.