10/09/2024 - 10:53
Més

    Comença a funcionar la I Llançadora d’Ocupació d’Ontinyent

    Altres notícies

    20 persones aturades han començat a entrenar una nova cerca de treball en la I Llançadora d’Ocupació d’Ontinyent, un programa innovador en la lluita contra l’atur impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, la Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Durant els cinc propers mesos, es reuniran diversos dies a la setmana i amb l’orientació d’un tècnic especialitzat, realitzaran activitats per a optimitzar la seua cerca laboral i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral.

    La I Llançadora d’Ocupació d’Ontinyent està integrada per un equip de 20 persones aturades (17 dones i 3 homes), amb edats compreses entre els 20 i els 52 anys, i diversos perfils formatius: AÇÒ, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris. El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “aquest és un programa d’innovació social que vol ser més proactiu i eficaç, i que ve avalat pels bons resultats obtinguts en altres ciutats d’Espanya, que esperem també aconseguir ací. Hi ha qui cerca el seu primer treball i qui cerca una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors”, explicava. En concret es compta amb persones del sector administratiu i relacions laborals, atenció sociosanitària, enginyeries química, biologia i d’obres públiques, restauració del patrimoni cultural, psicologia i treball social, arts plàstiques, hostaleria, comerç, entre uns altres.

    Aida Fernández, la tècnica que ha realitzat el procés de selecció i l’encarregat de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos, destacava que “és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la tasca del qual ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més seriosa, professional i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals. En línies generals, arriben molt il·lusionats i amb ganes d’afrontar un projecte nou amb el qual millorar la seua xarxa de contactes i el seu perfil professional, així com augmentar la seua visibilitat, la relació amb empreses i, per descomptat, portar-se una experiència enriquidora de treball en equip”, especifica Aida Fernández.

    A partir d’ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l’Ajuntament. Duran a terme diverses activitats: tallers d’intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes de treball; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l’objectiu d’aconseguir la plena inserció dels vint participants.

    El director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz, destacava que “tenim evidència que la metodologia desenvolupada per Fundació Santa María la Real funciona. Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixement noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Vila d’Ontinyent guanya un nou espai públic amb la intervenció a un edifici de la Muralla

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat una intervenció a un edifici situat al carrer Muralla del barri de La Vila, amb...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -