13/12/2024 - 3:43
Més

    Protesta a Llutxent per la gestió deficient de la planta de biogàs i el trànsit de camions

    Llutxent es manifesta contra els mals olors i la gestió de la macroplanta de biogàs

    El 26 de juliol, Llutxent va eixir al carrer per a reclamar poder respirar aire net i obrir les finestres sense haver de suportar els mals olors. Segons els organitzadors, unes 570 persones es van manifestar per a protestar contra la gestió deficient de la macroplanta de biogàs i el trànsit constant de camions.

    Reivindicacions dels manifestants

    La manifestació es va dur a terme a causa dels greus problemes de males olors que afecten el poble, originats pel pas diari de 60 camions i la gestió deficient de la planta de biogàs. Els organitzadors van afirmar: “Seguirem vigilant per a que tant l’ajuntament com el govern autonòmic, atenguen les nostres legítimes reivindicacions.”

    Discurs d’obertura de la manifestació

    L’acte va començar amb un discurs d’obertura que va recalcar el compromís del poble de Llutxent per a lluitar contra els problemes que estan afectant la seua qualitat de vida:

    “Bona vesprada a totes i a tots. Volem donar-vos les gràcies pel vostre compromís amb el poble, amb els qui hi habitem i hi habitarem si no ens ho fan impossible. Cal remarcar, que aquesta concentració d’avui és pacífica i, que si alguna persona veu comportaments inacceptables, que avise a algun agent de l’ordre públic i facen vídeos i cordó sanitari.”

    Els manifestants van posar de manifest els problemes associats a la proximitat de la planta de biogàs al poble i als monuments històrics com el Castell del Xiu i el Monestir Convent, declarats Bé d’Interès Cultural.

    Problemes ambientals i de gestió

    El discurs va continuar denunciant la transformació del femer en un abocador sense límits, amb un control inadequat sobre l’impacte del transport de residus i la gestió de la planta:

    “El problema no és el biogàs. El problema és que el femer, que els nostres governants han deixat implantar-se i créixer fins on ells han volgut, ha deixat de fer una funció complementària a les granges establertes al nostre voltant per transformar-se en un abocador del millor postor i sense límits.”

    Els manifestants van criticar la manca de control dels vessaments, així com la falta de responsabilitat per part de les autoritats locals i de les entitats reguladores.

    Impacte social i econòmic

    A més de les qüestions ambientals, es va posar de relleu l’impacte econòmic i social sobre el poble, incloent la requalificació de terrenys forestals i rústics com a terreny industrial amb una compensació mínima:

    “Han requalificat més de 30.000 m² de terreny forestal i rústic com a terreny industrial, i pagaran no arriba a 100.000 € en deu anys? En quant calculen els nostres polítics i empreses que es devalua el poble per l’impacte que tots sabem que té la planta?”

    Conclusió de la manifestació

    La manifestació va culminar amb una marxa pel carrer del Mig fins la carretera de Pinet, on es va fer una parada davant del forn de Jacob i després es va continuar fins l’avinguda Poliesportiu per a llegir el manifest final. Els organitzadors van animar als participants a continuar lluitant per les seues reivindicacions:

    “Això no s’acaba aquí. Fins ara érem 50 i volien silenciar-nos, però avui som més de 500. No ens deixeu sols.”

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Experts analitzen la Llei de Llibertat Educativa i el seu efecte al País Valencià

    Ontinyent analitza la nova Llei de Llibertat Educativa amb una xerrada informativa El pròxim dijous 12 de desembre, la Sala...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -