Les obres de la passarel·la sobre la CV-81 que estan executan, estarà a punt abans de final d’any

El nou accés a Ontinyent des de la carretera CV-81 per l’Avinguda de Torrefiel s’obrirà al trànsit 4 mesos abans del termini previst. En concret, l’obra, de la que es va signar l’acta de replanteig el 28 de març amb una durada prevista de 12 mesos, s’obrirà al seu ús el proper 4 de desembre. Una jornada en la que està prevista comptar amb la visita de la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, Mª José Salvador, l’àrea de la qual assumeix els 720.707 euros pels quals es va adjudicar l’obra.

Abans, l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de l’àrea de Territori que coordina Jaime Peris, conclourà els treballs que està duent a terme amb el veïnat del barri i tècnics municipals per tal de reordenar el trànsit a les vies afectades. Per a esta reordenació es contemplen les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), document elaborat partint d’un procés participatiu, i on es planteja que una vegada executat el nou accés, l’Avinguda de Torrefiel siga direcció nord i el carrer Jaume I direcció sud. Així doncs, a hores d’ara només quedaria valorar amb el veïnat l’opció de convertir a sentit únic (nord) l’Avinguda de Torrefiel, cosa que segons el PMUS “permetria fer una secció més amable a Torrefiel i solucionar algunes interseccions actualment complicades”. Cal recordar que previament ja es va resoldre una d’estes interseccions, l’existent entre el carrer Regall amb Torrefiel.

La passarel·la, abans de final d’any

Per altra banda, les obres de la passarel·la sobre la CV-81 que estan executant la Conselleria i l’Ajuntament estaran a punt abans de final d’any. Cal recordar que esta passarel·la es va tancar al trànsit el passat 9 de juliol per tal que la Conselleria iniciara la seua part de l’actuació. Per tal de facilitar l’accés a l’alumnat de l’IES l’Estació des de setembre, quan van tornar a posar-se en marxa les classes, la Conselleria d’Educació ha disposat un autobús addicional als que ja hi havia, per arribar a 4 en total, cosa que permet traslladar a la totalitat de l’alumnat d’ESO del centre. Durant aquest periode, a més a més, els autobusos que disposa l’Ajuntament per a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius ha augmentat la seua freqüència de pas. Per a la ciutadania en general, l’alternativa ha estat l’ús dels passos de vianants que envolten la rotonda que comunica la CV-81 amb el poliesportiu i també amb la CV-6620, per accedir a la via pavimentada auxiliar que existeix adjacent a aquesta carretera.

La intervenció de la Conselleria va finalitzar en octubre, després que l’obra es vejera afectada per les pluges d’esta tardor, que afectaren el procés necessari per a la consolidació de les estructures de formigó i les proves de càrrega que garanteixen la seguretat futura de la infrastructura. Una volta finalitzada la part de la intervenció de la Conselleria sobre la passarel·la, l’Ajuntament va iniciar l’actuació de millora de l’accessibilitat de la part sud de la passarel·la que connecta el casc urbà amb el camí a l’IES l’Estació, substituint per rampes les escales actuals. Una intervenció que va tenir un pressupost de licitació de 65.000 euros, i que va començar el 22 d’octubre, amb un termini d’execució de dos mesos. Amb esta actuació, l’Ajuntament vol completar el treball de la Generalitat amb una actuació que facilite la comoditat en els recorreguts peatonals i a la vegada possibilite l’accessibilitat a bicicletes i persones amb mobilitat reduïda.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …