10/12/2023 - 5:50
Més

  L’AVL declara Ontinyent “Poble del Mural” de l’Any Estellés

  Altres notícies

  L’Agència Valenciana de la Llengua (AVL) ha confirmat que Ontinyent va a ser declarada “poble del mural” de “l’Any Estellés”. Aquesta denominació (que fa al·lusió al “Mural del País Valencià”, obra poètica que Estellés va dedicar a glossar les ciutats i pobles valencians, i on es nomena Ontinyent), es dona a les 15 ciutats participant de les propostes de l’AVL en esta celebració, entre les quals es troben municipis com ara Gandia, Alcoi, Castelló o Vila-Real.

  any estellés-1Així es confirmava ahir per part de la Secretària de l’Agència Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, que es reunia amb l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, per tal de parlar al voltant de la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent a la commemoració de “l’Any Estellés”. L’Alcalde d’Ontinyent destacava que “Vicent Andrés Estellés mereix, sense dubte, una celebració a l’altura de la importància de la seua obra, que és peça fonamental a la memòria cultural dels valencians i valencianes”, manifestava.

  En aquest sentit, cal destacar que la ciutat acollirà la exposició itinerant “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances”, que aquest diumenge 17 de febrer finalitza el seu pas per la Sala Refectori del Centre del Carme de València. A la reunió d’ahir, tant l’Alcalde d’Ontinyent com el regidor de Cultura van manifestar la seua disposició no sols a acollir l’exposició que ha produït l’AVL, sinó també a organitzar un acte institucional al qual participarà l’Acadèmia, i a programar diferents activitats paral·leles per difondre la figura del poeta de Burjassot.

  A més a més, del 14 al 20 d’octubre, 20 anys després de la mort de Vicent Andrés Estelles, Ontinyent recordarà la figura del poeta amb una completa setmana d’activitats. José Antonio Calabuig incidia en què des del Govern d’Ontinyent “un homenatge com aquest no té sentit si no impliquem al màxim a la ciutadania, tal com tractem de fer des del Govern d’Ontinyent en tots els àmbits. Per això comptarem amb el Consell Municipal de Cultura per a preparar les activitats per a esta setmana dedicada a Estellés, a la qual podrem incloure recitals, contacontes, dramatitzacions, contribucions literàries o d’arts plàstiques, etc.”, avançava el regidor.

  Des de l’AVL, Verònica Cantó agraïa l’interès de l’Alcalde d’Ontinyent i del Regidor de Cultura “per implicar la ciutat en la difusió de l’obra i la figura d’una de les grans veus de la poesia europea de la segona meitat del segle XX, com és Vicent Andrés Estellés”, assenyalava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -