A l’hospital d’Ontinyent s’ampliarà a la vesprada l’horari d’utilització del mamògraf

Ontinyent ampliarà a la vesprada la utilització del mamògraf amb què compta l’hospital per poder atendre 4.000 usuàries del servei que fins ara empraven el mamògraf mòbil de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que venia generant diverses incomoditats.

Aquest canvi, que suposa una alternativa als desplaçaments al Centre de Prevenció de Xàtiva o a l’ús dels centres privats per fer-se estes proves, obtenia llum verda a una recent reunió de la regidora de Sanitat d’Ontinyent, Matilde Francés, amb el Director de Salut Pública del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Máximo Pérez.

Els resultats d’aquesta reunió s’han posat hui en comú en un encontre entre representats municipals i del Departament de Salut al qual participaven l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Coordinador del l’Àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris; la regidora de Sanitat, Matilde Francés; el Gerent del Departament de Salut Sergio García i el Director de Gestió del Departament, Santiago Aniceto.

En concret, la redistribució horària de l’ús del mamògraf amb que compta l’hospital d’Ontinyent, per tal que puga ser utilitzat també per les vesprades, permetrà oferir una activitat continuada i estable al propi hospital. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, destacava que “es tracta d’una necessitat llargament reclamada per les usuàries, ja que emprar una unitat mòbil era incòmode principalment per les condicions d’espera, però fins ara era l’única opció si no es volia anar a altra ciutat o recórrer a la sanitat privada per a fer-se estes revisions tan importants”.

Aquest nou sistema, que es posarà en funcionament esta tardor, entre els mesos d’octubre i novembre, beneficiarà les 2000 dones d’Ontinyent i al voltant de 4.000 del conjunt de La Vall d’Albaida que empraven el mamògraf móvil, i que ara podran utiltizar el mamògraf model “Flate 1 FLH2/396/C2” que va donar Caixa Ontinyent per al seu ús per part de les dones principalment d’entre 45 i 65 anys de la ciutat i la comarca. Des del Departament de Salut, Sergio García manifestava que “per a nosaltres és molt important donar la màxima proximitat als serveis sanitaris. Després de les gestions realitzades per l’Ajuntament amb el Departament de Salut, hem vist la possibilitat d’articular aquest nou sistema que pensem que va a ser altament positiu en aquest sentit”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Ines Ferri

Ines Ferri
Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".

També pot interessar-te

Més de 170 empreses conformen l’oferta sanitària de qualitat en productosemergencias.com by ATEVAL

ATEVAL va posar en funcionament el passat 14 d’abril la seua plataforma online promocional www.productosemergencias.com, …