S’elimina la taxa d’utilització del Teatre Echegaray i la Sala Gomis

0

Eliminar traves i potenciar al màxim l’activitat cultural. Amb aquestos objectius el Govern d’Ontinyent ha anunciat l’eliminació de la taxa d’utilització del Teatre Echegaray i la Sala Gomis, les dues grans infrastructures culturals del municipi, l’ús de les quals es tractarà d’optimitzar, tot repartint millor la seua utilització.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, avançaven en la presentació de la modificació d’ordenances fiscals per a 2016 que aquesta taxa anava a ser eliminada. Sanchis ha explicat que “el d’Ontinyent és un govern que creu en la cultura, volem seguir avançant en la seua potenciació i en l’aprofitament de les instal·lacions municipals, i aquesta mesura és un avanç en aquest sentit”, explicava.

L’edil remarcava que amb l’eliminació de la taxa s’espera augmentar notablement l’ús de la Sala Gomis, menys utilitzada que el Teatre Echegaray. Açò és farà amb una reorganització del repartiment d’activitats que serà debatuda al si del Consell Municipal de Cultura, òrgan de representació de les associacions culturals de la ciutat: “La participació i la transparència són un dels pilars bàsics de la gestió del Govern d’Ontinyent en tots els àmbits, i la cultura no anava a ser una excepció”, assenyalava el regidor.

A l’Echegaray (542 butaques) l’actual taxa és de 728 euros per 8 hores i 364 per 4 hores. A la Sala Gomis (290 butaques) la taxa d’ús és de 652 euros per 8 hores i 326 euros per 4 hores. Esta taxa ja no es pagava per part de les associacions locals sense ànim de lucre que organitzaven activitats amb finalitats benèfiques. Joan Sanchis explicava que a les empreses que tinguen un fi clarament lucratiu se’ls repercutirà el cost per l’ús de la instal·lació (llum i altres despeses), a través de l’ordenança de preus públics. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que “l’activitat cultural a Ontinyent cada volta és més elevada, ara el pas és seguir facilitant-la i potenciant-la, i optimitzar al màxim l’ús de tots els espais municipals”, concloïa.

Publicitat