16/06/2024 - 18:23
Més

  Ontinyent nomena fill adoptiu a J.J.Cervino i inaugura un mural sobre l’autor

  Altres notícies

  Joaquín José Cervino, autor dels textos de les ambaixades de Moros i Cristians d’Ontinyent, era nomenat fill adoptiu de la ciutat ahir, en el dia del 200 aniversari del seu naixement a Tortosa. El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir en sessió extraordinària l’atorgament d’esta distinció, en una sessió que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, definia com “un acte de justícia” el “donar brillantor al nom d’un ontinyentí que durant molt de temps va donar brillantor al nom d’Ontinyent”.

  L’alcalde destacava la figura de Cervino “no sols com a autor de les ambaixades, sinó com a jurista, poeta i autor, aspectes en els que anirem aprofundint en aquest any al que anem a difondre la seua memòria per tal que altre dels nostres ilustres oblidats siga més ilustre i menys oblidat”, i tenia especials paraules d’agraïment “per al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, que va llançar la proposta d’aquest nomenament en nom de l’entitat; per a la Comissió de l’Any Cervino pel seu treball; al regidor de Cultura per la instrucció de l’expedient, i al cronista oficial de la ciutat pel seu informe exhaustiu previ a aquest nomenament”.

  Al ple celebrat al pati del Palau de La Vila en presència de desenes de representants d’associacions locals i particulars, també intervenien el regidor de Cultura, Àlex Borrell; els portaveus dels diferents grups municipals, Rebeca Torró (PSPV-PSOE); Mercedes Pastor (PP); Silvia Urenya (Compromís); Paula Garcia (EUPV) i Juan Revert (Ciudadanos), així com el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu; el Vicepresident de Festers, Francisco Torró; i el Secretari de l’entitat, Vicent Pla.

  Després de la sessió, les autoritats es desplaçaven fins al Carrer Cervino, recentment urbanitzat gràcies al III Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Publiques posat en marxa en Ontinyent per la Diputació i l’Ajuntament per tal d’atendre la demanda de l’Associació Veïnal i dels particulars de la zona, que reclamaven una major comoditat i seguretat al pas tant de vianants com de vehicles, ja que el ferm registrava irregularitats, no existia cap vorera i l’enllumenat es considerava insuficient. L’alcalde agraïa el treball del coordinador de Territori, Jaime Peris, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, per renovar la imatge d’esta via, on també s’ha procedit a pintar un mural de grans dimensions dedicat a l’autor de les ambaixades.

  El secretari de Festers, Vicent Pla, explicava que aquest mural “va estar una idea de l’alcalde, al qual agraïm des de Festers el seu interès en que treballarem junts per reivindicar la figura de Cervino”. La creació del mural ha estat a càrrec de l’associació Font d’Art, comptant amb la participació de diversos artistes així com d’escolars i particulars. En l’acte, l’artista Alma Taure posava en escena una performance en la qual feia partícip al públic assistent.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -