12/04/2024 - 13:51
Més

  Ontinyent homenatjara a les víctimes del metro aquest dissabte

  Altres notícies

  Aquest dissabte 7 de febrer, a la sala Gomis, es realitzara un acte d’homenatge per a recordar les víctimes de l’accident mortal de la línia 3 del metro de València en 2006, del que que encara hui no s’ha determinat responsables. L’Ajuntament d’Ontinyent, el Casal Jaume I de La Vall d’Albaida, l’IEVA i diverses associacions, han organitzat a les 19:00 hores d’eixe dia un acte que coincidien en assenyalar com a “emotiu i merescut”, i que inclourà l’actuació de nombrosos músics, poetes i artistes en general.

  El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava que “des que Laura Ballester es va posar en contacte amb Alcaldia per parlar del llibre, l’Ajuntament, el Casal i el món de l’associacionisme s’hem bolcat perquè pensem que actes com aquest són molt importants, no sols per no oblidar a les víctimes i el que va passar, sinó també per posar en valor la lluita del periodisme democràtic per imposar-se a les mentides oficials”, destacava. Calabuig Oviedo assenyalava que “ahir mateix s’imputava a Francisco Camps per malversació de fons, i per traure a la llum fets com aquest i que les mentides al final isquen a la llum és necessària la implicació de tots”, apuntava.

  Des de Muntis, una de les associacions participants, Rosa Conca explicava que el llibre de Laura Ballester “està fet en un format molt senzill, per a difondre de la millor manera possible les incongruències de tot el que ha passat en aquest assumpte, i que el record d’estos fets es mantinga viu en la ciutadania”, manifestava. L’escenografia està a càrrec de l’artista aielonera Luci Juan, que traslladarà a la Sala Gomis la seua obra “Registre Intangible”, que ja s’ha pogut veure a concerts dels músics Enric Valor i Cesc Freixas, de la que explicava que “tracta de representar el sentiment dels valencians per a que es faça justícia i se’ns escolte”.

  Des del Casal Jaume I, Mª Àngels Moreno explicava que a més de Laura Ballester, l’acte comptarà amb la presència de diversos membres de l’associació de víctimes AVM3J, “per la qual cosa tindrem la visió periodística però també humana de tot el que ha passat”. Moreno mostrava la seua satisfacció “per veure com a Ontinyent, un municipi allunyat de València i que no va registrar víctimes en l’accident, la gent està vivint amb molta emoció tot el que envolta aquest acte, el que sense dubte ens uneix com a poble i ens dona força per lluitar contra estes injustícies”, destacava. Tant el regidor com la resta d’assistents a la presentació de l’acte convidaven a tota la comarca “a assistir i comprovar com a partir del dolor i la ràbia es poden crear expressions artístiques i sentiments en positiu per a la societat”, destacaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -