21/04/2024 - 16:20
Més

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, trampolí per a centenars de joves músics de la comunitat, arranca la XXI temporada amb aire folklòric i matisos impressionistes

  Altres notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, gràcies a la col·laboració entre la Caixa que l’hi dona el nom, l’Ajuntament, AD LIBITUM, i el suport dels abonats, particulars i empreses, obrirà el pròxim 2 de març a les 19:30 la XXI temporada, amb un concert que amalgama l’autenticitat del folklore amb la sofisticació dels matisos impressionistes a través d’obres emblemàtiques de 4 grans compositors del segle XIX i principis del XX, com Manuel de Falla, Joaquín Turina, Nikolái Andréyevich Rimski-Kórsakov i Joseph Maurice Ravel.

  Lluís Muñoz, Codirector d’AD LIBITIM ens explicava que “en aquest concert podrem gaudir d’una atmosfera festiva, gràcies al ritme enèrgic i l’aire folklòric de les obres a interpretar a través d’una varietat de recursos orquestrals, inclosos els ritmes flamencs i els colors instrumentals distintius”

  El concert serà dirigit pel valencià, premiat com a Millor Director d’Orquestra a Itàlia 2016 per GBOPERA Awards, Sergio Alapont. Sergio és un dels directors espanyols amb major projecció internacional en l’actualitat. Ha dirigit moltes de les principals orquestres d’òpera i simfòniques del món com la London Philharmonic Orchestra, Aalborg Symfoniorkester, Ulster Orchestra, Orchestre National d’Ile de France de París i Orquestra Simfònica de RTVE entre altres.

  Aquesta vegada, podrem veure en directe la seua direcció apassionada, captivadora i inspiradora a través de la direcció de les obres més emblemàtiques, quant a evocació folklòrica i tocs impressionistes es refereix, de finals del segle XIX i principis del XX. Les 4 obres protagonistes d’aquest primer concert de la temporada seran:

  En primer lloc, podrem gaudir de “Danzas Fantasticas Orgia”, de Joaquín Turina. Aquesta peça, composta en 1919, és una explosió d’energia i emoció que ens transportarà a un món d’exaltació i vitalitat. L'”Orgia” està impregnada de ritmes frenètics, harmonies intenses i una orquestració exuberant que culmina en un clímax apoteòsic.

  Per a continuar escoltarem “El sombrero de tres picos suite 1 y 2” de Manuel de Falla. Una obra magistral que captura l’essència del folklore espanyol amb una riquesa de color, ritme i melodia. Dividida en dues suites, cadascuna ofereix una visió vívida i evocadora de la vida a Espanya a través de la música.

  “Capriccio Espagnol” de Nikolái Rimski-Kórsakov serà la tercera obra. L’habilitat de Kórsakov per a teixir motius i temes espanyols de manera enginyosa i creativa, juntament amb el seu ús magistral de l’orquestra per a crear una atmosfera vibrant i acolorida, fan d’aquesta obra una experiència auditiva emocionant i memorable.

  I com a tancament, escoltarem la coneguda obra del francés Maurice Ravel: Boléro. Una obra de gran profunditat emocional i dramàtica en la qual el compositor aconsegueix crear una atmosfera de tensió i anticipació a través de la repetició i l’acumulació gradual de sons, portant a l’oient a un estat de tràngol hipnòtic.

  Cal recordar que el programa complet per a la temporada 2024, inclou 4 concerts. El primer serà el 2 de març a les 19.30. El següent, el 15 de juny, el tercer, el 26 d´octubre, i per a tancar la temporada el 14 de desembre.

  Finalment, Lluís Muñoz ressalta la importància d’abonar-se des del principi per a tota la temporada, ja que “amb els abonaments, nosaltres podem saber des de l’inici amb els fons que comptem per a l’any en curs, i podem planificar, posar-nos mà a l’obra amb les beques, contractar solistes, directors, músics professionals que recolzen als nostres alumnes i pagar als nostres professors que es deixen la pell cada dia per a fer que este projecte siga una realitat”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -