Amb l’inici de les funcions, la 27a Mostra Internacional de Titelles també estrena nou disseny de la web

L’acte d’inauguració de la 27a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida obria avui dimecres, 9 de novembre, cinc dies on les autèntiques protagonistes a la comarca seran les marionetes de la mà de 21 companyies que realitzaran fins a 35 funcions a 17 localitats diferents. L’obertura, celebrada a l’Auditori Paco Salvador de Benigànim, també va servir per a activar la nova web del festival (www.mostratitelles.com) vinculada a les xarxes socials i que, a més d’oferir tota la informació sobre cada edició, recull l’extensa història del certamen.

En el torn de paraules, l’alcalde amfitrió, Juan Antonio Puchades, va ressaltar “la il·lusió” inherent al començament “a l’espera de poder viure les diferents obres programades”. Així mateix, Puchades va desitjar “que els escenaris de la nostra comarca s’ompliguen de grans i de menuts” per a gaudir “de la capacitat dels titelles per transportar-nos a móns desconeguts”.

Per la seua banda, Raúl Olivares, representant de la Fundació Bancaixa patrocinadora de l’esdeveniment, va qualificar la Mostra “de referent cultural i artístic” i amb els criteris “de difusió i de foment de la cultura que la nostra entitat promou”. A més, Olivares va agrair l’esforç de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per dur endavant la proposta.

Durant la presentació del festival també va intervenir José Alfredo Pellicer, director territorial de Cultura de València, qui va emfatitzar “tres de les característiques més peculiars” del mateix. Així, en primer lloc va anomenar la temàtica “ja que els titelles ocupen un lloc propi dins de les arts escèniques perquè presenten amples possibilitats narratives”; igualment, el vessant pròxim i popular i la internacionalitat van ser els altres dos trets enumerats.

Finalment, el president de l’ens comarcal, Filiberto Tortosa, va defensar la Mostra Internacional de Titelles “com un tresor que tenim i que hem de seguir cuidant i estimant”. La proximitat va ser un altre dels valors ressaltats per Tortosa ja que “els prop de 100.000 habitants de la Vall d’Albaida tenen les sessions al costat de les seues cases” i va fer una crida a tots els veïns tant de la comarca com d’altres veïnes a participar del festival.