El Conseller Císcar veu amb bons ulls que l’aulari del Bonavista es construisca en 2012 i diu que l’Institut de l’Estació estarà a punt en esta legislatura

El Govern Municipal destaca que estos avanços “son fruit de quatre mesos d’intenses gestions”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Pepe Pla, s’han reunit aquest matí a València amb el titular de la Conselleria d’Educació, José Císcar, en un encontre que es venia reclamant des de feia mesos, i que ha servit per tractar diversos assumptes de gran interès per la comunitat educativa ontinyentina. D’aquesta manera, el Conseller Císcar ha anunciat a l’alcalde i al regidor que el proper curs acadèmic l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent impartirà a la ciutat el nivell avançat d’anglès, francès i alemany, una reivindicació que venia fent-se des de diversos sectors polítics, socials i econòmics d’Ontinyent. Jorge Rodríguez destacava que “aquesta és una molt bona notícia per a la ciutat, ja que la formació en idiomes és molt important de cara a apuntalar unes bases sòlides amb les quals construir el capital humà amb el que Ontinyent ha d’afrontar el seu futur”, i ha afegit que “açò demostra que quedant-se al despatx no venen les inversions”.

Cal destacar en aquest sentit que ja en 2010, amb el PP al front de l’Ajuntament, els estudiants que van aprovar el nivell intermedi d’anglès a la ciutat van iniciar una campanya de recollida de signatures per reivindicar que s’oferira el nivell avançat d’aquest idioma, evitant així desplaçaments a l’alumnat. La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida, COEVAL, també venia reclamant repetidament la possibilitat de cursar estudis d’anglès de nivell avançat a la comarca en considerar-ho “un fet fonamental per assegurar el futur desenvolupament econòmic de la Vall d’Albaida”.

José Císcar manifestava també a l’alcalde i el regidor d’Educació que veu “amb bons ulls” que l’aulari d’Infantil del Col.legi Bonavista puga fer-se al llarg de l’any 2012, amb unes obres que suposarien una inversió d’al voltant de 500.000 euros per part de la Generalitat.

 

La situació Administrativa al voltant d’aquest aulari era molt complexa, ja que cal recordar que la Conselleria, després de tardar més d’un any en contestar al voltant de la cessió de terrenys que li oferia l’Ajuntament per construir l’aulari, es pronunciava dient que s’havien ofert més metres dels que s’havien demanat. Gràcies a les gestions que es van fer des del nou Govern Municipal, el Conseller  va dictar en octubre una resolució a la qual acceptava la posada a disposició del solar efectuada per l’Ajuntament, i ara s’ha aconseguit que José Ciscar es pronuncie respecte dels terminis per a la construcció d’aquest aulari.

“Reconduïr esta situació ha requerit de molts esforços que afortunadament ara sembla que tindran el seu fruït”, apunta Jorge Rodríguez. Cal destacar que durant els últims quatre mesos l’alcalde, sempre acompanyat pel regidor d’Educació, s’ha reunit amb responsables de l’empresa CIEGSA i amb diverses instàncies de la Conselleria d’Educació, fins a poder departir hui d’estes i altres qüestions amb el Conseller Císcar.

Per altra banda, el Conseller avançava que en la present legislatura està previst posar en marxa l’Institut de l’Estació, i tractava amb els responsables ontinyetins altres assumptes com la necessitat de revisió de la xarxa elèctrica dels col.legis més vells, o la substitució de la teulada d’uralita de l’edifici del Col.legi Vicent Gironés.

El regidor Pepe Pla explicava que els tècnics de la Conselleria visitaran Ontinyent, i a partir de gener es tindrà una contestació respecte de les demandes en infraestructures, “que al meu pareixer seran favorables”, segons Pla. El regidor es felicitava igualment pel fet que Ontinyent augmente en 2012 la seua xarxa educativa, en el sentit de donar nous cursos d’idiomes, i que vaja a estudiar-se també la implantació de nous cicles formatius a la ciutat, “les peticions dels quals anem a fer de manera oficial esta mateixa setmana”, avançava.

Des del Govern Municipal s’ha agraït la bona predisposició del Conseller per tractar tots estos temes “que són prioritat per a l’Equip de Govern”, i s’ha manifestat que “tocant insistentment portes en València és com es pot aconseguir en un temps rècord tota una sèrie de compromisos que no es tenien fins ara”.