L’Ajuntament d’Ontinyent realitza les primeres obres de millora del corral del bou en vint anys

0

L’actuació de lluït i pintat de les parets d’estes instal.lacions ha estat a càrrec de alumnes de l’escola-taller

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la realització d’obres de lluït i pintat de les parets del Corral del Bou, ubicat al Carrer Camí dels Carros, lloc des d’on començarà el proper divendres la tradicional festa popular del “Bou en corda” a la ciutat. Segons explicava des dels Portadors del Bou en Corda Vicent Romero, aquest lloc, propietat de l’Associació de Festes de la Puríssima, va ser habilitat com a punt de partida de la festa del bou a principis de la dècada dels 90, fa per tant al voltant de 20 anys.

En aquell moment Alejandro Descals i Toni Guerola, membres de la Junta de Festes de la Puríssima, van adquirir dues cases al Camí dels Carros per tal de fer el corral, “ja que el lloc que es feia servir a tal efecte fins aleshores, que era l’antiga Fàbrica de Tortosa i Delgado, no reunia les necessàries condicions de seguretat”, segons Romero.

Una volta enderrocats els dos habitatges que hi havia, es va procedir a construir el corral, que ha estat objecte de molt poques variacions en estes quasi dues dècades, ja que sols s’havien fet alguns canvis als menjadors dels animals, s’han posat unes barres de ferro per compensar la poca altura de les parets, o s’han posat uns taulons de conglomerat que es pretén renovar en un futur. En paraules de Vicent Romero, “L’obra encara no està acabada, segons els plànols que tenim d’aquella època, i ara el repte que tenim és aconseguir finalitzar a poc a poc entre tots l’actuació prevista en un principi”, assenyala, afegint que “l’ajuntament amb esta actuació ens ha fet un gran bé, ja que ens ha lluït el corral, cosa que feia falta, s’ha pintat i ha quedat tot molt millor que estava”, destaca.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha visitat les obres, pràcticament finalitzades pels alumnes de l’escola-taller. “Millorar la imatge del corral del bou era una actuació pendent des de fa anys a la qual ha vullgut col.laborar l’Ajuntament d’Ontinyent, ja que aquest és un element molt destacat d’esta festa tan arrelada a la ciutat i que suposa un important actiu quant a promoció turística i per tant de promoció econòmica del poble”, destacava l’alcalde.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava “l’implicació i motivació dels alumnes de l’Escola Taller que han participat en esta actuació al corral del Bou. Esta actuació era doblement necessària si tenim en compte que l’any vinent la ciutat acollirà el IX Congrés Nacional de Bou en Corda, al qual assistiran participants d’al voltant de 14 localitats, i en conjunt milers d’aficionats a esta festa tan arrelada a Ontinyent”, recorda el regidor.

Les parets del corral, entre elles les del lloc on s’encaixona el bou, estaven a rajola vista i blocs, sent remossades pels alumnes de l’Escola Taller municipal durant la segona quinzena de novembre, en una actuació que al mateix temps protegirà esta instal.lació contra l’efecte de les humitats.

Publicitat