Festes Sant Esteve 2015

0

Els passats dies 4 i 5 de juliol es van celebrar un any més, els dies grans de les Festes de Sant Esteve.

Les festes començaren el dissabte 4, amb la cercavila, encapaçalada per la reina de les festes, el llumener major i la junta directiva de l’Associació,  des de la parròquia de Sant Rafel fins el col·legi Rafael Juan Vidal, on va tindre lloc l’encesa de la foguera, seguida de la tradicional cacauá.

El diumenge 5, a les 07.15 va tindre lloc la concentració de caminants a l’urbanització “El Pilar”. La festa va continuar amb un timonet i dolços cortesia del Centre Excursionista d’Ontinyent i, a continuació, va tindre lloc la romeria a peu fins l’ermita. Aquesta va comptar amb l’assistència de més de 350 persones de totes les edats, que van gaudir d’una completa matinal festera.

Des de la urbanització “el Pilar” i encapçalats pel Llumener Major, el president de l’associació i la reina de les festes així com algunes  dames i un nombrós grup de romers, van pujar a peu fins a l’ermita on es va cel·lebrar la Missa que va estar seguida per l’esmorzar de germanor.

Seguidament van tindre lloc les tradicionals cucanyes, carreres de sacs, balls valencians i cant d’Albaes, finalitzant la jornada al voltant de les 13:00 hores.

La principal novetat de les festes d’enguany ha estat el fet de tornar, després de molt de temps, a fer la pujada a peu fins l’Ermita. D’aquesta manera, l’Associació ha volgut recuperar la simbòlica tradició que, amb els anys havia anat perdent-se.

Des de l’Associació de llumeners de Sant Esteve, han volgut comunicar que “el balanç de les activitats dutes a terme és molt positiu, tant per l’assistència als diferents actes com per l’acceptació per part dels assistents de les novetats plantejades enguany”. També han volgut agraïr la gran participació i acceptació que la festa ha tingut, així com la col·laboració per part de les autoritats locals.