16/06/2024 - 17:53
Més

  L’Olleria es prepara per a viure un intens cap de setmana de celebració del seu 425é Aniversari de la declaració de Vila Reial

  Altres notícies

  Este cap de setmana l’Olleria acollirà els actes centrals de la celebració del seu 425é Aniversari de la declaració de Vila Reial, una intensa programació que s’iniciava dilluns passat amb un xarrada sobre la història de l’època a càrrec d’Emili Juan i la inauguració de l’exposició l’Olleria Vila Reial 1588-2013.

  PROGRAMA-MERCAT-MEDIEVAL-425É-ANIVERSARIPer a este divendres, a les huit està prevista la inauguració del Mercat Medieval que inundarà tot el nucli antic de la localitat i en el que a més d’estands els visitants podran disfrutar durant tot el cap de setmana d’actuacions medievals com a torneig de cavallers,  escola de xicotets cavallers i la visita del rei Felip II al mercat entre altres”. El mercat, que estarà al llarg de tot el cap de setmana, comptarà igualment amb la presència d’artesans locals”.

  Ja dissabte 14, s’iniciarà amb una ruta urbana guiada per l’historiador local José Vicente Vidal que permetrà als participants conéixer un poc més la història de l’Olleria, la ruta s’iniciarà des de la plaça Mare de Déu de Loreto a les deu i mitja del matí i a les 12 del mig dia en el frontó del poliesportiu municipal es disputarà un encontre entre les parelles formades per Sarasol I i Fageca contra León i Santi II. “I per a reposar forces a les dos i mitja de la vesprada en el parc Beat Pare Ferreres s’ha organitzat una paella gegant, un gran dia de festa que continuarà a la vesprada, a les sis, amb una cavalcada cívica que recorrerà l’avinguda Jaume I fins a la plaça de la Vila i en la que participen el Grup de Danses El Revol, Grup de xirimiters i tabaleters la Morralla, la Banda de Tambors i Cornetes del Santíssim Crist de la Palma de l’Olleria, els balls de Sara Monzó, la Junta Central de Moros i Cristians, l’Associació d’Amics del Cavall i  la Societat Escola Musical Sta. Cecilia de l’Olleria. I a les dotze de la nit hi haurà una revetla popular a càrrec del grup local The Fartons.

  El diumenge 15 se celebrarà un acte institucional a les onze del matí en la Casa Santonja-Palau dels Marau per a després procedir a visitar el Mercat Medieval i disfrutar amb un corre traca en què col·laboren els membres de l’Associació d’Amics de la Cordà de Glòria de l’Olleria.

  I finalment, el dilluns 16 hi haurà volteig de campanes al llarg de tot el dia i a les set i mitja de la vesprada en l’Església Santa Maria Magdalena de la localitat una solemne missa cantada pel cor parroquial i presidida per D. Miguel Navarro Sorní.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -