10/12/2023 - 6:46
Més

  Inaugurada la I Festa del Bou de les Penyes d’Ontinyent

  Altres notícies

  El passat dissabte 20 de juny, va tindre lloc a Ontinyent la I Festa del Bou de les Penyes, organitzada per les dues penyes taurines de la ciutat, El Pont Vell i Bou i Corda.  Una festa que des de fa 2 anys, ambdues penyes lluitaven perquè poguera cel·lebrar-se.

  Les penyes han pogut organitzar la festa gràcies a l’aprovació de l’alcalde i al nou Reglament de festejos taurins tradicionals a la Comunitat Valenciana, que reconeix les festes taurines com “una tradició que arranca des d’origens llunyans en el temps i que és general i consubstancial al territori de la Comunitat Valenciana en la seua globalitat”. Aquesta nova normativa basada en la “tradicionalitat universal de la festa”, permetrà la cel·lebració d’esdeveniments taurins en totes les localitats que ho desitgen, sempre i quan la festa estiga justificada pel seu caràcter tradicional, tal com especifica l’article 2.3 del reglament: “s’entendrà que una modalitat està degudament acreditada respecte al seu caràcter tradicional quan existisquen antecedents certs de la seua celebració en el territori de la comunitat valenciana”.

  Així doncs, aquest nou reglament taurí ha permés la cel·lebració de l’ansiada festa del “Bou de les penyes”, on la idea era organitzar una jornada ludico-festiva, oberta tant als ontinyentins com als aficcionats de tota Espanya. Per tal de fer donar-li pes a la festa, les penyes ontinyentines van convidar a l’esdeveniment a altres dues penyes, La Penya taurina de Gestalgar  i la Penya d’Aficionats al bou d’Almassora.

  A la jornada es van celebrar diverses activitats: A les 11.00h una matinal infantil, on es van organitzar tallers i activitats i, posteriorment es van exposar els mansos, amb l’objectiu tal com ha dit un dels representants de El pont vell, Moisés García “cal inculcar la tradició als més menuts per tal que aquesta no es perda”. Més tard es va organitzar un col·loqui taurí i un Dinar de Germanor entre penyes, que va acabar amb un homenatge a Vicent Aliaga . Per finalitzar es va procedir al dispar del tradicional “Chupinazo”, que donaria inici a la Festa del Bou en Corda.

  A l’esdeveniment van participar 4 reses, les dues primeres propietat de les penyes de la ciutat, i la tercera i la quarta de les dues convidades. El Pont Vell, va preparar una inesperada sorpresa i va “cascar” el seu bou, adornant-lo amb cascabells i un mantell amb el logotip de la penya, perquè tots pogueren reconèixer el bou. Tot i que es va sol·licitar que el recorregut dels animals fora per tota la Vila, no va poder ser així, i les 4 reses anaren des dels corrals fins la Plaça de l’Ajuntament, passant per Cantereria i el Pont Vell.

  Des de les penyes taurines d’Ontinyent esperen poder continuar celebrant i organitzant aquesta festa,  a la que asseguren haver-li dedicat molt d’esforç, ganes i sobre tot, il·lusió. La idea, segons han afirmat alguns representats,  és que amb la consolidació de la festa no solament participen localitats veïnes, sinó que aficcionats d’arreu d’Espanya s’apropen a Ontinyentper gaudir de la Festa del Bou de les Penyes.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -