El III Festival de Cinema Mediambiental d’Ontinyent comptarà enguany amb la col•laboració de 12 associacions locals

0

Fins a 12 associacions locals participaran enguany al III Festival de Cinema Mediambiental d’Ontinyent (“MOCMAO”) que es desenvoluparà del 19 al 25 de maig a la ciutat. El Festival està organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i el Cine Club Utiye, i a més enguany es compta amb la participació de la Colla Ecologista l’Arrel, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), el Centre Excursionista d’Ontinyent, Ontinyent en Bici, les Associacions Veïnals de Sant Josep, Sant Rafel, El Llombo, Poble Nou, la Vila, l’Associació d’Ames de Casa, l’Assemblea de Joves Meruts i l’Agrupació Fortogràfica d’Ontinyent.

Per al Regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, “el fet que cada vegada s’impliquen més col·lectius ens ajuda a fer créixer i consolidar una activitat amb la qual volem apropar als ciutadans problemàtiques mediambientals no sols globals, sinó també comarcals”. Quesada també destacava la varietat de les activitats programades, que van més enllà de la setmana de les projeccions.

La programació està en marxa des del passat 5 de maig, quan es va obrir el concurs de fotografia “Mira al Riu”, demà dissabte a les 8:30 partirà des del Centre de Salut de l’Avinguda d’Albaida una excursió sobre  Paisatge i arqueologia pel Barranc de l’Hedra-Fos de l’Agrillent. De dilluns 20 a divendres 23 es projecten curtmetratges per a 1r i 2n d’ESO al Centre Cultural Caixa Ontinyent; i les seus de les associacions acullen també diverses projeccions: “Oro Negro” dilluns 19 a les 19:45 al Centre Cívic del Llombo; “Tierra Prometida” dimarts 21 a les 18:00 al Centre Cultural Caixa Ontinyent i dijous a les 20:00 a les sales de El Teler; “Ayurveda, el arte de vivir” dimecres 21 a les 19:30 al Xalet de les Boles i dijous 22 a la Casa de Cultura de Sant Rafel a la mateixa hora.

Divendres 23 s’inaugurarà la mostra a les 20:00 al Centre Cultural de Caixa Ontinyent amb l’actuació de l’humorista Eugeni Alemany i la projecció “Horts Urbans d’Ontinyent”; dissabte 24 es lliuraran a les 18:00 els premis del concurs de fotografia “Mira al riu” al  Centre Cultural Caixa Ontinyent, on es projectarà “Guadalquivir” a les 19:00; i a les 20:00 es projectarà el documental “Oro Negro” a Ca la Mera, on es farà un sopar baix braç amb picadeta ecològica a les 22:00.  Finalment, diumenge 26 tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent un acte de cloenda a les 19:00 que inclourà la Projecció del documental “Stop: Rodando el cambio”.

La selecció de pel·lícules i documentals a estat enguany a càrrec del Cine Club Utiye, des del qual el seu President, Joan Enric Valiente, destacava que “hem vollgut no tancar-nos sols a documentals, sinó que introduïm alguna pel·lícula de ficció per comptar també amb una vessant més lúdica però sempre al marc dels objectius del Festival”.

Des d’una de les associacions veïnals participants, la de Sant Josep, la seua vicepresidenta, Dolors Alsina, destacava que per a les entitats col·laboradores la mostra ”és altament positiva, perquè és una excel·lent manera d’apropar estes problemàtiques als veïns aprofitant les associacions, amb les que a més a més fomentem el contacte de la ciutadania”.

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha convidat a la ciutadania a acudir a les projeccions, que seran totalment gratuïtes (excepte les realitzades a les sales de El Teler, que tindran un cost de 4 euros), i de les quals hi ha més informació al blog http://mocmao.blogspot.com.es/

 

Publicitat