28/02/2024 - 22:37
Més

  El Cercle Musical Primitiva d’Albaida celebra els 125 anys de la participació en el certamen de bandes de València

  Altres notícies

  El Cercle Musical Primitiva d’Albaida, conegut com el “Gamell”, celebra el dies 1 i 2 de desembre la festivitat de Santa Cecília. Aquest any la festa de la música té un sentit especial per al Gamell, ja que es compleixen 125 anys de la participació de la banda en el Certamen de la Fira de Juliol de València en 1887, on va obtindre el primer premi.

  Per a festejar les festes de Santa Cecília enguany el Gamell ha programat el tradicional concert, que tindrà lloc el dissabte 1 de desembre a les set i mitja de la vesprada al Cinema Odeón d’Albaida. Com a homenatge a la primera participació del Cercle Musical Primitiva en el Certamen de València, en la primera part del concert es tocaran les mateixes peces que s’interpretaren en aquella ocasió. Una hora abans se celebrarà una missa en reconeixement a la patrona, després de la cercavila en la que participaran els nous membres de la banda que  seran recollits a les seues cases pels membres de la societat musical. Per finalitzar la jornada, el Gamell ha preparat un sopar de germanor.

  Per al diumenge 2 de desembre, el Cercle Musical Primitiva ha organitzat una projecció al Cinema Odeón per tal de fer un repàs dels passat certàmens en què ha participat l’agrupació musical. A més, per a recordar aquests 125 anys, els components del Gamell han editat un llibre en què es recullen els aniversaris, es recorden antics membres de la societat musial, es presenten la junta directiva, els nous membres i educants i s’adjunten fotografies de totes les èpoques.

  El Cercle Musical Primitiva d’Albaida no ha deixat de treballar per a créixer i donar a conèixer la seua música i són molts els reconeixements que ha rebut per la seua tasca. L’últim fou  l’obtenció del primer premi i de la menció d’honor al Certamen Internacional de Bandes “Vila d’Altea” en desembre de 2011.

  En paraules de l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, “aquest any El Gamell té més motius, si cap, per a celebrar la festa de Santa Cecília amb especial il·lusió i ganes de seguir treballant. Per això, des de l’Ajuntament vos desitgem que gaudiu de les celebracions i continueu fent gran la música albaidina.”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -