Un candidat al premis Max al millor espectacle juvenil i infantil obri la 33a Mostra de Titelles

0

Max va nàixer amb un peu d’aleta i es va construir el seu món com a refugi fins que amb l’arribada d’un intrús comprén que mai va voler estar sola. És l’argument de Pequeña Max, l’obra que li va valdre als andalusos Arena en los bosillos la nominació a millor espectacle infantil i juvenil en els últims premis MAX d’arts escèniques. Teatre per a veure i sentir de prop, una de les línies principals de la programació d’enguany amb l’objectiu d’afavorir la comunicació directe entre intèrprets i espectadors. És l’espectacle que obrirà la mostra d’enguany i ho farà amb doble funció a les 9:15 i les 10:30 a l’auditori Paco Salvador de Benigànim.

Montaverner acollirà també dues funcions, encara que de companyies diferents. A les 9:30 a l’escoleta municipal actuarà Teatro Paraíso amb Kubik, premi FETEN 2013 al millor espectacle infantil i que ha dut els bascos a girar per Bèlgica, Itàlia, el Regne Unit, Croàcia, França, Estats Units, Irlanda, Noruega, Portugal, Finlèndia, Mèxic i Romania. Kubik s’inspira en els jocs dels xiquets i la seua experimentació física per a comprendre l’entorn per tal de sumergir els espectadors en un univers de sensacions. I a les 12 i a l’auditori municipal Lluís Peiró, l’Horta Teatre oferirà Martina i el bosc de paper, un viatge per la natura que, de manera lúdica i pedagògica que acosta a les estacions de l’any a través de la mirada innocent i encuriosida d’una xiqueta.

La quarta companyia que actuarà demà serà Teatro La Estrella que portarà els seus tres porquets a les escoles d’Otos que podran disfrutar de la particular visió del conte clàssic dels pallassos Coscorrito i Cuchufleta. Finalment, l’actor, director escènic i il·luminador mallorquí David Duran posarà les titelles a l’abast de tothom en el taller que se celebrarà a les cinc de la vesprada a la biblioteca de l’Olleria. La 33a Mostra Internacional de Titelles els acostarà a 19 pobles de la Vall d’Albaida del dijous al diumenge amb una trentena d’espectacles de 14 reconegudes companyies.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Publicitat