11/12/2023 - 10:25
Més

  Bellús realitzarà una recreació històrica el pròxim 12 de novembre

  Altres notícies

  Els actes de commemoració pel 500 aniversari de La Batalla de Bellús, es realitzaran aquest dissabte 12 de novembre a partir de les 11:00h, organitzat per l’ajuntament junt amb l’associació de tiradors de coets del Crist, amb la col·laboració de la Diputació de València.

  L’esdeveniment principal serà la recreació històrica de la coneguda con la “Batalla de Bellús”, que fou l’última batalla de la Guerra de la Germania, que tingué per escenari la Vall d’Albaida; En la Guerra de la Germania els menestrals formaren milícies i exigiren negociar millores per als no privilegiats amb agents de la corona i la noblesa. La negociació fracassà i l’exèrcit agermanat s’enfrontà al del virrei en successius combats (1521), fins que es va veure forçat a acantonar-se a Xàtiva i Alzira (1522).

  En el campament  històric, tindran lloc xarrades sobre uniformes i la vida del soldat, així com també l’evolució de la cavalleria. A les 14:00h mascletà i a les 17:15h es realitzarà la recreació de la Batalla.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -