Albaida presenta El quadern de Mita

0

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA dins de les seues tasques d’investigació i divulgació presenta este dissabte 21 de desembre El quadern de Mita: Mita a l’illa de Java a les 18.00 h a l’espai cultural l’Odeón. Es tracta de la cinquena publicació que realitza el museu i la primera dedicada al públic infantil.

El quadern ha estat realitzat amb textos de Júlia Rodríguez, directora del MITA, i amb il·lustracions originals de Mirilustra. Conta les aventures de Mita, la mascota del museu, que arrel de les seues passejades i conèixer a la resta dels titelles vol viatjar fins als seus països per saber-ne més. D’aquesta manera naix el primer dels quaderns de Mita, publicació que s’espera que siga periòdica i forme una col·lecció per a poder arrimar la divulgació als menuts i menudes de casa. Gràcies als acurats textos i al treball de disseny es recrea el viatge de Mita amb l’estètica i l’esperit dels grans exploradors.

En aquesta ocasió Mita es trasllada fins a l’illa de Java de la mà dels Pallassos del Wayang, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es converteix així amb l’excusa perfecta per a explicar al públic familiar com són aquestes representacions i la importància d’aquests titelles per a la seua societat. A més, recentment el MITA va acollir una exposició sobre els Pallassos del Wayang, arrodonint ara amb el quadern els principis de divulgació i investigació que regeixen a l’ens.

La publicació està pensada per atraure tant a menuts com a majors, jugant a la diferents codis i necessitats per a una ampla varietat de lectors. A més, inclou una unitat didàctica per a poder treballar-la i seguir aprenent sobre aquests titelles provinents d’Indonèsia.

El dissabte també es projectarà el curtmetratge Tina a Albaida i el mizteri del campanar en valencià, en mig d’un acte molt especial i replet de sorpreses. On fins i tot Mita s’omplirà de vida i respondrà a preguntes sobre el seu quadern.

S’ha comptat amb una subvenció de la Conselleria d’Educació dins de l’àrea de promoció lingüística Sempre Teua per a portar endavant el projecte.

Està tot el món convidat el dissabte a l’Odeón, on l’entrada serà gratuïta.